ماهواره سنجش از راه دور نیازی ضروری برای کشور است

 محمود واعظی روز شنبه در مراسم افتتاح آیین های هفته جهانی فضا در محل سالن اجتماعات شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان آنکه کمبود ماهواره سنجش از راه دور در کشور به شدت احساس می شود، افزود: پیش بینی می کنیم این ماهواره سریعتر از ماهواره های مخابراتی وارد مدار شود.

وی با ابراز امیدواری در خصوص داشتن ماهواره ملی برای کشور، گفت: اکنون نقطه مداری 24.19 را به جمع بندی رسیدیم و باید ببینیم اگر نیازمند به ماهواره هستیم زودتر این کار را انجام داده و به سمت ساخت و پرتاب ماهواره ملی حرکت کنیم.
واعظی طی شدن 6 تا 7 ماه زمان برای مشخص شدن مراحل طراحی و ساخت یک ماهواره را عادی توصیف کرد و افزود: اگر در نوبت پرتاب قرار نگیریم عملا پرتاب 3 سال به طول خواهد انجامید.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات تصریح کرد: اگر بتوانیم ماهواره ای را که مشخصات مدنظر ما را داشته و در مرحله ساخت نیز باشد، پیدا کنیم می توانیم آن را خریداری کرده و در زمان صرفه جویی کنیم. 
وی با بیان اینکه در دنیا مالکیتی بر روی فضا نیست و این مزیتی برای کشورهایی همچون ایران به حساب می آید، گفت: این فرصتی است تا در برابر کشورهای قدرتمند دنیا که با استفاده از ابزارهای پیشرفته معمولا مالکیت خود را در عرصه های مختلف اثبات می کنند به رقابت پرداخته و سهم خود را افزایش دهیم.
واعظی با بیان اینکه ما در زمین کمتر قدر فضا را می دانیم، تاکید کرد: هرچه در این عرصه برنامه ریزی بیشتری کنیم خواهیم توانست بیشتر از این عرصه استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با اشاره به اینکه در قوانین بین المللی تصریح شده که فضا در اختیار هیچ کشوری نیست و با توجه به اینکه ایران تلاش های خوبی در گذشته با موضوع فضا انجام داده، بهترین فرصت است که به سمت بهره برداری از این فضا برویم.
وی معتقد است: اکنون وارد مسابقه ای شده ایم که دیگران پیشتر از ما خود را برای آن آماده کرده اند.
وی با بیان آنکه اگر با همت بیشتری کار کنیم می توانیم سهم بیشتری را از این عرصه به دست آوریم، گفت: تاکنون به دلیل تحریم های ظالمانه زمینه تعامل با دیگر کشورها وجود نداشته اما باید خود را برای دوران پساتحریم آماده کنیم ضمن آنکه این موضوع تا اواخر آذرماه محقق شده و کلیه تحریم ها برداشته می شود.
واعظی با اشاره به اینکه طی یکی دو ماه گذشته و بعد از مذاکرات سیاسی ایران صحبت های خوبی با کشورهای مختلف در زمینه های مختلف و البته فضا داشته ایم که بنا داریم این مباحث ادامه پیدا کند، تاکید کرد: همکاری های داخلی در این بخش نیز باید گسترش یابد زیرا این عرصه ای گسترده است که از عهده یک نهاد به تنهایی خارج است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امسال دولت از نظر بودجه با محدودیت های زیادی مواجه است، ابراز امیدواری کرد که از اواخر امسال محدودیت ها به تدریج برداشته شده زیرا این محدودیت ها برای فعالیت های فضایی و امور غیرملموس بیشتر درک می شود و ضربه آن به این حوزه ها بیشتر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به اینکه وضعیت بودجه دولت را می دانیم و مجبوریم در بسیاری از امور نظیر توسعه شبکه انتقال دیتا نیز محتاطانه پیش رویم، گفت: البته امیدواریم این محدودیت ها که بیشتر شامل حال بخش فضا بوده آرام آرام برداشته شود.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با بیان اینکه رئیس سازمان فضایی طبق قانون مجلس دبیر شورای عالی فضایی نیز به حساب می آید، تصریح کرد: با توجه به اینکه نمی توانیم ماهواره ها را از عرصه مخابراتی نادیده بگیریم، به دبیر شورای عالی گفتم که با سرعت بیشتری در این عرصه فعالیت هایمان را ادامه دهیم. 
وی افزود: امیدوارم کمیته های شورای عالی فضایی به سرعت تشکیل شود تا بتوانیم اولین جلسه شورای عالی فضایی را در دولت یازدهم برگزار کنیم. 
واعظی با بیان اینکه در 7-8 سال گذشته تمام شوراها تعطیل شده بودند، گفت: برای راه اندازی و احیای مجدد شوراها نیازمند زمان و انرژی بیشتری هستیم و همانطور که معاون حقوقی رئیس جمهور مطرح کردند، باید تلاش کنیم تا قانون فضایی کشور خود را داشته باشیم که البته زحمت این کار با خود وی است تا در شورای عالی فضایی تصویب گردد.
وی تحقیق برای ساخت و پرتاب ماهواره ها را یکی از برنامه های وزارت ارتباطات دانست و گفت: ساماندهی پژوهشگاه فضایی و سازمان فضایی با توجه به اینکه از منظر بودجه با محدودیت هایی مواجه بودند نیز از جمله برنامه های دیگر ما است.
واعظی افزود: این دو مورد و حتی پژوهشگاه وزارت علوم با توجه به اینکه تا سال گذشته صاحب نداشتند فکری به حال بودجه آنها نشده بود و اکنون در وزارت ارتباطات سعی می کنیم تا آخر هر برج پولی را برای پرداخت حقوق پرسنل این سازمان در نظر بگیریم. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: برای اعطای پروانه اپراتور ماهواره ای در سازمان فضایی و رگولاتوری جلسات متعددی را با بخش خصوصی برگزار کرده ایم تا کنسرسیومی متشکل از دولت و بخش خصوصی در عرصه ماهواره شکل گیرد.
وی گفت: اصول حاکم بر این پروانه انجام شده و قرار است هفته آینده پیرامون نهایی شدن آن بحث و بررسی شود. 
واعظی خواستار حضور جدی تر بخش خصوصی در عرصه فضا شد و افزود: تاکنون 7 جلسه در این زمینه با بخش خصوصی برگزار کرده ایم و امید که شاهد حضور پررنگ تر این بخش باشیم. 
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات افزایش همکاری های بین المللی در زمینه پژوهش و نوآوری فضایی را ضروری خواند و تاکید کرد: در زمینه پژوهش های مرتبط با ماهواره نیازمند افزایش همکاری ها هستیم.
به گزارش ایرنا،، هفته جهانی فضا از 4 تا 10 اکتبر همه ساله در کشورهای مختلف برگزار می شود که این هفته در ایران از 12 تا 18 مهرماه است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا