ایران توان انتقال دانش مدیریت ذخیره گاه ها را به کشورهای منطقه دارد
سعدالله نصیری قیداری در نشست مشورتی ذینفعان با موضوع وضعیت موجود و چالش های پیش رو در مدیریت ذخیرگاه های زیست کره ایران در میانکاله استان مازندران افزود: ایران یکی از کشورهای موثر در حوزه ذخیره گاه های زیست کره در منطقه محسوب می شود و می تواند با توجه به نقش کانونی خود ، تجربیاتش را در این حوزه به کشورهای منطقه منتقل کند.
وی از افغانستان ، پاکستان ترکمنستان به عنوان کشورهایی یاد کرد که می توانند از تجربیات ایران در حوزه ذخیره گاهی بهره گیری کنند.
نصیری قیداری اهداف اصلی برگزاری نشست های مشورتی ذخیره گاههای زیست کره در مناطق مختلف را اجرای برنامه انسان و کره مسکون (MAB ) به منظور تعادل بخشی درست بین طبیعت و انسان اعلام کرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت : ما به دنبال ارتقاء فرهنگ تعامل با طبیعت برای استفاده درست از محیط زیست در راستای گسترش مناسبات اقتصادی، رفاه و بهداشت و ریشه کنی فقر هستیم و این کار نیاز به فرهنگ سازی و آموزش دارد.
وی افزود : انسان می تواند با تعامل درست با طبیعت نیازهای خود را با حفظ هویت محیط زیست تامین کند و این نیازمند رفتار درست با طبیعت است .
نصیری قیداری اظهار داشت : ما باید تحول در طبیعت را بپذیریم و این تحول از اصول اولیه طبیعت محسوب می شود و نباید به معنای از دست دادن هویت طبیعت تلقی شود بلکه برای راز بقاء مورد نیاز است.
وی با اشاره به ثبت 11 ذخیره گاه زیست کره در ایران ، از بازیابی ذخیره گاه هامون از سوی سازمان محیط زیست با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو قدردانی کرد.
نصیری گفت : اگرچه این اقدام جمهوری اسلامی بخصوص سازمان محیط زیست جای قدردانی دارد، ولی کافی نیست و باید کارها پیگیری و به نتیجه برسد.
این نشست مشورتی را دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست ایران با مشارکت دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، کمیسیون ملی یونسکو ایران ، پروژه بین المللی زاگرس و بنیاد سوخو از کشور آلمان برگزار می کند.
به گزارش ایرنا، این نشست به مدت دو روز در ذخیره گاه میانکاله به عنوان مهمترین ذخیره گاه جانوری، گیاهی و شیلاتی کشور که دارای 68 هزار هکتار مساحت و بیش از 20 گونه جانوری و گیاهی است، در حال برگزاری است .