بزرگترین هم اندیشی علمی منطقه در حوزه " اعتیاد " برگزار می شود

دکتر" محمد تقی جغتایی " رییس نهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد ، درباره این کنگره سه روزه و ویژگی های آن ، گفت: لزوم ارتباط بین علوم پایه و بالینی در اعتیاد و تاثیر همکاری بین رشته ها در درمان اعتیاد (مانند همکاری نوروبیولوژیست ها با روانپزشکان) از مهمترین رویکردهای کنگره امسال دانش اعتیاد است.

 وی افزود: " درمان های شناختی و توانبخشی شناختی و تاثیر آن بر مغز" ، مباحث " ژنتیک در اعتیاد" و مباحث مربوط به " تصویربرداری مغز در معتادان " که چگونگی تاثیر نوع مواد بر بخش های مختلف مغز را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد، از مباحث مورد توجه کنگره امسال دانش اعتیاد است که این کنگره را از کنگره های سال های گذشته متمایز می کند.

 وی همچنین اظهارداشت: بخش " برترین " ها در کنگره امسال ، گسترده تر از کنگره های سالهای گذشته برگزار خواهد شد و مشارکت بخش های دولتی و غیردولتی در انتخاب برترین های کنگره و تهیه  جوایز خاص برای منتخبان این بخش ، از ویژگی های کنگره امسال است.

   دکتر جغتایی افزود: به عنوان مثال، دفتر " سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی"، امسال بیش از گذشته در زمینه برگزاری کنگره دانش اعتیاد همکاری داشته است و به مقالات برتر در بخش سلامت این کنگره، جوایز ویژه ای اعطا می کند.

   دکتر جغتایی همچنین به مشارکت تشکل های غیردولتی حوزه اعتیاد همچون " جمعیت تولدی دوباره " و یا سازمانهای دولتی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی کشور در برگزاری بخش " برترین " های کنگره دانش اعتیاد اشاره کرد و افزود: قرار است ، سه مقاله برتر در زمینه " کیفیت زندگی در اعتیاد " در کنگره امسال انتخاب شود تا از سوی تشکل غیردولتی " جمعیت خیریه تولدی دوباره " جوایز ارزنده ای به تهیه کنندگان آنها تعلق بگیرد.

   وی ادامه داد: پژوهش هایی در زمینه " کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد " نیز که در کنگره امسال، برتر شناخته شوند، شامل جوایز و هدایای " ستاد مبارزه با مواد مخدر " خواهند شد، ضمن آنکه " سازمان بهزیستی کشور" نیز برای تحقیقات برتر در حوزه " پیشگیری از اعتیاد " که در نهمین کنگره دانش اعتیاد انتخاب شوند، جوایزی اختصاص داده است.

  به گفته رییس کنگره دانش اعتیاد، شرکت دارویی فاران شیمی نیز به عنوان یکی از حامیان کنگره ، قرار است به پوسترها و سخنرانی های برتر، هدایایی اهدا نماید ، ضمن آنکه کنگره بین المللی دانش اعتیاد همه ساله برای محققان جوان فعال در زمینه اعتیاد ، جایزه " ایزاما " را در نظر می گیرد که امسال نیز این جایزه پابرجا بوده و محققان جوان فعال حوزه اعتیاد از نهمین کنگره دانش اعتیاد ، جایزه ایزاما  دریافت می کنند.

 رییس نهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد، شرکت بیش از 20 سخنران مطرح بین المللی که عمدتا از کشورهای اروپایی، امریکا، سوئد، ژاپن و… شرکت می کنند را از دیگر ویژگی های کنگره امسال ذکر کرد.
 
دکتر جغتایی به اهمیت موضوع اعتیاد در جامعه و نتایج مطالعه انجام شده در کشور اشاره کرد وگفت: مردم بزرگترین مشکل سلامتی در جامعه خود را اعتیاد می دانند و این نگرش به دلیل ابعاد گسترده تخریب فردی و اجتماعی معضل اعتیاد به وجود آمده که آن را به بیماری روانی، زیستی و اجتماعی تبدیل کرده است.
 رییس مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: طبق بررسی های انجام شده، نتیجه گرفته اند که دو عامل عمده بیماریهای قلبی – عروقی و تصادفات، بیشترین مرگ و میر در جامعه ایران را سبب می شوند، اما بار اجتماعی و حجم تاثیرات مخرب اعتیاد بر روی فرد معتاد، خانواده و اطرافیان او آن قدر گسترده است که اهمیت آن را کمتر از بیماری های قلبی – عروقی و تصادفات نمی دانیم.
 وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع "اعتیاد" در جامعه و همچنین ابعاد گسترده تاثیرگذاری این بیماری به لحاظ فردی، اجتماعی و خانوادگی، کنگره دانش اعتیاد فرصت مناسب و بسیار ارزشمندی است که همه افراد و متخصصان جامعه و متولیان این حوزه در بخش های دولتی و غیردولتی، ابعاد مختلف آن را از جنبه های اقتصادی، جامعه شناسی، بیولوژیک، روانشناسی و … مورد بحث و تبادل نظر قرار بدهند.

   وی افزود: به همین منظور، برای اولین بار، اجرای برنامه نقد و بررسی آثار خانم " رخشان بنی اعتماد " کارگردان بنام و مطرح سینما  که در حوزه اعتیاد تهیه و پخش شده ، برای بعد ازظهر روز جمعه ( سومین روز از برگزاری کنگره دانش اعتیاد ) و در بخش " نقش رسانه در اعتیاد " برنامه ریزی شده تا  توسط کارشناسان فرهنگی و هنری و جامعه شناسان و روانشناسان حوزه اعتیاد ، اجرا شود.

   وی درعین حال ، پیش بینی کرد که کنگره امسال مورد استقبال متخصصان و صاحبنظران بیشتری نسبت به کنگره های قبلی قرار بگیرد و حدود دوهزارو 500 شرکت کننده داشته باشد که بسیاری از آنان تاکنون از طریق سایت کنگره به آدرس www.Ascongress.ir   ، برای شرکت در کنگره ثبت نام کرده اند.

   دکتر جغتایی با اشاره به اینکه نهمین کنگره دانش اعتیاد، حداکثر 20 امتیاز باز آموزی را برای شرکت کنندگان در نظر گرفته است، اظهارداشت: مخاطبان این کنگره از طیف های مختلف پزشکان شامل روانپزشکان، پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، و کسانی که در مباحث پایه اعتیاد مطالعه می کنند همچون متخصصان علوم اعصاب، فیزیولوژی، فارماکولوژی، آناتومی، سم شناسی، بیولوژی و کارشناسان پیشگیری از اعتیاد می باشند.

   وی با اشاره به دریافت بیش از 900 مقاله علمی برای طرح در کنگره امسال، نیز اضافه کرد: با توجه به تنوع نگرش ها و ابعاد مختلف مطرح شده در این مقالات، شرکت کنندگان می توانند از مقالات منتخب که قرار است در هفت سالن به صورت سخنرانی و به شکل پوستر به آنان ارائه شود، بهره لازم را ببرند، ضمن آنکه با هماهنگی های بعمل آمده، امکان نمایه شدن مقالات در pupMed – ISI  و چاپ مقالات برگزیده در مجلات معتبر علمی میسر شده است .

   به گفته رییس نهمین کنگره دانش اعتیاد ، محورهایی همچون، بیولوژی اعتیاد، ژنتیک و اپی ژنتیک، تشخیص و سنجش اعتیاد، مصرف الکل و عوارض آن، روان درمانی های اعتیاد، رفتارهای جنسی در سوءمصرف مواد، پرستاری و مددکاری در اعتیاد، مشکلات جسمی در مصرف مواد، اختلالات همراه روانپزشکی در اعتیاد، پژوهش در اعتیاد و اپیدمیولوژی مصرف مواد، پیشگیری از اعتیاد، اعتیاد و مسایل قانونی، درمان و بازتوانی در اعتیاد، اعتیاد و مسایل اجتماعی، اعتیاد در کودکان، اعتیاد در زنان، آموزش اعتیاد، و اعتیاد در رسانه ، از جمله مباحث این کنگره است.

گفتنی است، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال 1386 تاکنون با هدف آشنایی متخصصان و مسئولان با آخرین یافته های پژوهشی در عرصه اعتیاد، با همکاری مراکز علمی و سازمانهای ذیربط ، نسبت به برگزاری این کنگره اقدام کرده است

نهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد با همکاری سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی بسیاری چون مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان غذا و دارو و دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان بهزیستی کشور، یونیسف، دفتر منطقه ای UNODC، موسسه فرهنگی اکو، مرکز ملی مطالعات اعتیاد، ستاد توسعه علوم فناوریهای شناختی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه UCLA، پژوهشکده علوم شناختی، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، شبکه سلامت، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، انجمن روان پزشکی ایران، انجمن روانشناسی ایران، سازمان پزشکی قانونی کشور ، جمعیت خیریه تولدی دوباره و داروسازی فاران شیمی برگزار می شود.

 

 

 

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا