اماكن دیدنی و تاریخی کاظمین را بشناسید

•آرامگاه خواجه نصیرالدین طوسی: خواجه نصیرالدین طوسی از بزرگان جهان علم و دانش و از دانشمندان معروف است که در سال 672 هـ. ق درگذشت و در گور یکی از خلفای عباسی که در جوار حرم کنده و آماده شده بود، مدفون شد. در حال حاضر بر روی قبر او ضریحی فولادی و کهن قرار دارد.

آرامگاه شیخ مفید: شیخ مفید از بزرگان شیعه و از فقها و متکلمان چیره ‌دست و توانا بود که در سال 413 هـ. ق درگذشت. بر روی قبر او ضریحی از فولاد و قدیمی قرار دارد. این آرامگاه در مشرق رواق جنوبی حرم قرار دارد.

آرامگاه ابوالقاسم جعفر بن محمد بن قولویه:  ابوالقاسم جعفر بن محمد بن قولویه از بزرگان و فقها و محدثین امامیه بوده که در سال 368 هجری قمری چشم از جهان فرو بست و در آرامگاهی در مشرق رواق جنوبی حرم قرار گرفت وبعدها قبر شیخ مفید نیز در این محل قرار گرفت. آرامگاه جمع کثیری از وزرا، فقها و اعیان، که برخی از مشاهیر آنان عبارتند از: موسی بن ابراهیم بن موسی بن جعفر، معزّالدوله آل بویه، جلال الدوله آل بویه، وزیر مهلبی، عمید الجیوش، فخرالدوله دیلمی، مشرف الدوله دیلمی، ابن حمدون، ضیاءالدین ابن الأثیر، ابن الناقد، ابن العلقمی، فرهاد میرزا، آیت‌الله سیدحسن صدر و گروهی دیگر از این خانواده، سید هبه الدین شهرستانی و… نیز در این محل وجود دارند.

آرامگاه سید مرتضی و سید رضی: سید مرتضی و سید رضی دو برادر از اعیان و مشاهیر و بزرگان امامیه قرن پنجم هجری به شمار می ‌آیند که قبرشان در دو ساختمان جداگانه بیرون صحن و در نزدیکی یکدیگر در جنوب شرقی دیوار صحن حرم قرار دارند.

• مرقد ابو یوسف قاضی: ابو یوسف قاضی در سال 166 هـ. ق به منصب قضاوت در بغداد پایتخت خلافت بنی عباس برگزیده شد و نخستین فرد در اسلام است که به عنوان قاضی القضات شهرت پیدا کرد. او را پس از مرگ در جنوب شرقی صحن، درون یکی از حجره‌ها به خاک سپردند.

• مسجد براثا در کاظمین: از مساجد کهن و قدیمی شیعه است که در میانه راه کاظمین- بغداد در محله ای به همین نام قرار دارد. بنا بر روایات تاریخی، امیر المؤمنین علیه السلام هنگام باز گشت از جنگ با خوارج در نهروان، در این مکان نماز خوانده است به همین دلی، از دیر باز شیعیان به این مسجد آمده و به عبادت می پرداخته اند.

مسجد العتیقه: مسجد العتیقه در المنطقه کاظمین  قرار دارد و به این نام نیز خوانده می شود. روایات تاریخی نیز از نماز گزاردن امیر المؤمنین علیه السلام در این مسجد، در یکی از سفرهای خود، خبر می دهند.

مراکز خرید کاظمین

در شهر کاظمین، فروشگاه ها و بازارها در یک منطقه قرار داشته و همه به هم نزدیک هستند. کیفیت اجناس بازارهای این شهر نسبت به شهرهای کربلا و نجف از سطح بهتری برخوردار است. اما قیمت اجناس در این شهر تفاوت چندانی با ایران ندارند و می توان گفت از نظر کیفیت از سطح پایین تری برخوردار هستند بنابراین توصیه می شود از خرید در این شهر صرفه نظر کنید.

با این حال برای افرادی که قصد خرید دارند باید گفت در خیابان باب المراد (Bab Al Murad) مغازه ها و فروشگاه های مختلف از جمله پوشاک و پارچه وجود دارد که از تنوع خوبی برخوردار هستند.

بازار الفضوه: این بازار نیز در خیابان باب المراد کاظمین قرار گرفته و اجناس مختلفی از جمله طلا، پارچه و پوشاک، کیف و کفش و غیره ارائه می دهد.

• بازار سرابادی: بازار سرابادی در خیابان اصلی قرار دارد به همین جهت دسترسی به آسان را آسان کرده است. در این بازار هر گونه اجناس و کالایی وجود دارد.

سوغاتی و صنایع دستی کاظمین

همانگونه که در دیگر شهرهای زیارتی گفته شد بهترین سوغات شهر کاظمین به عنوان یک شهر زیارتی، تسبیح، مهر، سجاده و چادر است.

نكات امنیتی سفر به کاظمین

سفارتخانه ایران فقط در شهرهای بغداد، اربیل، بصره، سلیمانیه،کربلا و نجف عراق قرار دارد و در شهر کاظمین سفارتی نیست. البته نزدیکی این شهرز به شهر بغداد این مشکل را حل می کند. بنابراین اگر مشکلی حقوقی و یا امنیتی برای شما ایجاد شد می توانید به سفارتخانه این شهر مراجعه کنید.

لازم به توضیح است که در این شهر کیفیت بیمارستان ها به خوبی شهرهای  بغداد و کربلا نیست اما برای سرماخوردگی و یا مسمویت های ساده می توان به آنها مراجعه کرد. در صورتی که بیماری خاصی دارید و از داروی خاصی استفاده می کنید، حتما آنها را همراه خود داشته باشید.

گزارش: احسان محمدحسینی

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا