PRP تخمدان خدمتی دیگر از سوی جهاد دانشگاهی
به گزارش سیناپرس، دکتر آذر شیخ الاسلامی در گفتگویی بیان کرد: فاکتورهای رشد موجود در PRP یا همان پلاسمای غنی شده از پلاکت، سلولهای بنیادی باقی مانده در تخمدان را تحریک کرده و بنابراین شرایط لازم برای تمایز این سلول ها را فراهم می کند.
شیخ الاسلامی افزود: تزریق PRP می تواند اووژنز یا فرایند اولیه تولید تخمک پس از تولد را در تخمدان فعال کند که منجر به ایجاد فولیکولهای پریموردیال جدید از طریق تحریک و فعال سازی رسپتور یا گیرندههای هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH) می شود.
مدیر گروه پژوهشی سلولهای بنیادی مزانشیمی ادامه داد: فعالیت فاکتورهای رشد واسکولار و اندوتلیال در PRP، عمل رگ زایی را تقویت کرده و جریان خون را اصلاح می کند و این فاکتورها همچنین می توانند باعث ایجاد تمایز سلولهای بنیادی تخمدانی، ایجاد تخمکهای جدید، تقویت و ترمیم تخمدانی و در نهایت جوان سازی تخمدان شوند.
در حال حاضر این درمان برای افرادی که پاسخ ضعیفی به روشهای درمانی معمول دارند و همچنین زنان مبتلا به سایر نارساییهای تخمدانی از قبیل POF و یائسگی زودرس ارائه می گردد.
شایان ذکر است PRP تخمدانی پس از خدماتی همچون PRP رحمی و لنفوسیت تراپی توسط گروه پژوهشی سلولهای بنیادی مزانشیمی به عنوان سومین خدمت مکمل درمانهای موجود پیشنهاد و ارائه شده است.
No tags for this post.