درختان کهنسال کلید حیات جنگل ها هستند
به گزارش سیناپرس اصفهان، این درختان تنها یک درصد از درختان سراسر جهان را تشکیل می دهند. این مطالعه نشان میدهد که درختان کهنسال میتوانند کلید حیات برای جنگلهای سراسر جهان باشند.
برخی از درختان قدیمی میتوانند با طول عمر باور نکردنی خود ژن های طلایی را در مواجهه با تغییرات آب و هوایی به درختان مجاور منتقل کنند و منجر به حفظ حیات آن ها میشوند. این امر به جنگل ها امکان می دهد تا هزاران سال رشد کنند و مانع نابودی آن ها می شود.
به گفته محققان این ژنهای طلایی تنوع ژنتیکی و سلامت درختان کم سن و سال اطراف را تغییر میدهند و به آنها اجازه میدهد تا هزاران سال رشد کنند.
با این حال، طبق تحقیقات مرکز درختکاری مورتون در ایلینویز، هر چه درختان بیشتر عمر کنند، شانس بیشتری را برای انتقال این ژن های حیاتی به نسل جدید دارند. در برخی موارد می توان هزاران سال تجربه را با کاشت بذرهای جدید به بقیه درختان مجاور از جمله درختان جوانتر منتقل کرد.
اما این فقط تنوع ژنتیکی و بیولوژیکی درختان باستانی نیست که به آنها کمک می کند تا به گیاهان اطراف خود کمک کنند. آنها همچنین پناهگاهی برای گونه های در حال انقراض هستند و در جذب کربن بهتر از درختان جوان عمل میکنند.
با این حال دانشمندان هشدار دادند که سن درختان باستانی به دلیل تغییرات آب و هوایی و جنگل زدایی در سراسر جهان کمتر شده است.
منبع:studyfind
مترجم: هاجر غفاری