كم توجهی به نقش ارزشهای اخلاقی و اسلامی به چشم می خورد

دکتر امید مهدیه در گفت و گويي گفت: انسان در عرصه‌های مختلف، همواره با تغییر مواجه است زیرا محیط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و فناوری همواره دستخوش تغییر و تحول است بنابراین به منظور تحقق اهداف فردی، سازمانی و ملی باید قابلیت‌ها و توانایی‌ها را با تغییرات، انطباق داد و بهبود بخشید.

وي ادامه داد: بی‌توجهی به ارزش‌های اسلامی و اخلاقی جامعه می‌تواند تغییر را با مشکلاتی مواجه سازد. از اين رو در فرایند تغییر به ویژه تغییرات فرهنگی باید رویکرد کل‌نگر و جامع داشت و هم عوامل سطح فردی و هم عوامل کلان اجتماعی و فرهنگی را مد نظر قرار داد.

همان‌طور که اشاره شد هر تغییر اعم از فردی، سازمانی، ساختاری، اجتماعی و فرهنگی ممکن است با مقاومت مواجه شود که امری طبیعی است. رویکرد سنتی به تغییر بر این باور است که هر گونه تغییر را باید از بین برد اما رویکرد تعاملی، اعتقاد دارد که انسان، موجودی اجتماعی است و چنانچه تغییری، منافع و ارزش‌های او را مورد هدف قرار دهد؛ ممکن است از خود مقاومت نشان دهد ولی باید این مقاومت را پذیرفت و برای برطرف کردن آن، گام برداشت.

به منظور اجرای موفقیت‌آمیز تغییر در هر سازمان و جامعه باید هم عوامل کلان محیطی از جمله عوامل اقتصادی، سیاسی، قانونی، اجتماعی، فرهنگی و فناوری را در نظر گرفت و هم دلایل و ضرورت تغییر را به ذی‌نفعان اطلاع داد تا مقاومت در برابر تغییر به حداقل ممکن برسد. از جمله عواملی که بر کاهش مقاومت در برابر تغییر، می‌تواند مؤثر باشد اعتماد، انگیزش، افزایش آگاهی و چشم‌انداز آینده است. به‌واسطة ارتباطات اثربخش می‌توان میزان آگاهی افراد و گروه‌های ذی‌نفع را در فرایند تغییر افزایش داد و با شفاف‌سازی و بیان دقیق منافع و مزیت‌هایی که تغییر برای آنها به همراه خواهد داشت ضمن ایجاد انگیزه، اعتماد آنها را نیز جلب کرد.

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا