مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فرهنگ لازم الاجرا شد

 و در ادامه گفت: بر این اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای همه قوای سه گانه لازم الاجرا است.

جلسه ۸۵۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی روز گذشته به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی و با حضور رؤسای مجلس شورای اسلامی، و قوه قضاییه و اعضای حقیقی و حقوقی این شورا به صورت فوق العاده با دستور طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل و مصوبه باز تعریف جایگاه این شورا تصویب شد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی  با تشریح مصوبات این جلسه از تصویب مصوبه‌ای درمورد جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ خبر داد و اظهار داشت: جایگاه این شورای عالی به عنوان ستاد عالی سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان همراه با جایگاه هماهنگ کننده و نظارت کننده بر حسن اجرای مصوبات در حوزه علم و فرهنگ و همچنین امتداد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی مورد تصویب قرار گرفت.

وی از چالش اساسی درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی سخن گفت و اظهار داشت: مساله ضمانت اجرایی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است که گاهی مصوبه‌ای داریم اما پیامدهای اجرایی آن به لحاظ منابع انسانی، بودجه و اقداماتی که باید صورت گیرد، مبهم باقی می‌ماند و یا در بسیار از موارد تصمیمات عملی در حوزه علم و فرهنگ منقطع از سیاست‌ها و برنامه‌های کلان مصوب شورای عالی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: چالش دوم مصوبات این شورا، پیامدهای حقوقی است چه امتداد مصوبات در مجلس شورای اسلامی و چه امتداد مصوبات در دستگاه‌های حقوقی و قضایی کشور که باید نظام مشخصی وجود داشته باشد و اگر در دستگاه اجرایی در عمل به مصوباتی که در حکم قانون است کوتاهی در اجرایی شدن آن صورت می‌گیرد، ساز و کار مشخصی برای اقدام حقوقی وجود داشته باشد.

عاملی تصریح کرد: در این جلسه با مروری بر مجموعه دیدگاه های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در زمینه‌های مختلف در حوزه اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، نسبت فرهنگ با سایر امور جامعه مثل سبک زندگی، هنر و رسانه  و صنایع فرهنگی و حتی ابعاد مربوط به حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی مورد بحث قرار گرفت. فرهنگ را برخی امر تشریفاتی فرض می‌کنند در صورتی که فرهنگ ضمیمه بسیار مهمی است که هم در شهرسازی و هم معماری و هم حوزه‌های صنعتی و اقتصاد و… خود را بروز و ظهور می‌دهد.

وی یادآور شد: به عنوان مثال یکی از پیامدهای اقتصادی فرهنگ در حوزه اقتصاد، بحث مصرف است. اگر فرهنگ مصرف عادلانه در جامعه فراگیر شود و یا اگر فرهنگ نظم و مسئولیت اجتماعی در قبال مردم تبدیل به یک اخلاق عمومی شود، بسیاری از هزینه‌های گزاف در حوزه انرژی و سایر منابع کشور اصلاح می‌شود. لذا فرهنگ به معنای عام و خاص آن که مبنای سیاست گذاری‌های فرهنگی و باز تعریف جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی است مورد توجه در طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اهمیت مصوبه روز گذشته باز تعریف نظام مند روابط و مناسبت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی با سایر قوا است که حسب تعریف جایگاه شورای عالی، مصوبات این شورا برای همه قوای سه گانه لازم الاجرا است.

عاملی ادامه داد: جنبه نظارتی این شورا بر حسن اجرای مصوبات به این معناست که از مجموعه امکانات نظارتی کشور بهره ببرد یا اینکه گزارش‌های خود نظارتی دستگاه‌ها مورد اعتبار سنجی قرار گیرد، به هر حال قلمرو فرهنگ و علم دو حوزه مهم و پایه برای سلامت و پیشرفت جامعه است که ظرفیت بزرگ برای سرمایه انسانی و اجتماعی جامعه و البته عامل مهم برای رفع مشکلات و تسهیل امور زندگی سالم و الهی جامعه خواهد بود.

وی تاکید کرد: بدیهی است موفقیتی در این حوزه مستلزم تعامل، همکاری و هم افزایی همه سرمایه‌های ملی کشور در قوای سه گانه همراه با همکاری و همیاری جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خواهد بود.

وی مساله دیگرِ مورد توجه در این جلسه را بحث لازم اجرا شدن مصوبات در حوزه جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد و گفت: در بیانات متفاوت حکیم فرزانه انقلاب تاکید شده است که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تمام قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی کشور لازم الاجرا است. بنابراین لازم اجرا بودن مصوبات نباید جنبه توصیه‌ای و سلیقه‌ای پیدا کند. اگر قانونی در مجلس شورای اسلامی مثلا در زمینه حجاب به تصویب می‌رسد، امتداد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد و در سایر مواردی که جنبه سیاست گذاری کلان دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد دیگر مصوبات جلسه روز گذشته اظهارداشت: در این دوره فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۱ نفر از اعضای حضور ندارند، از سوی دیگر هفت نفر عضو حقیقی جدید به شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه شده است و ناگزیریم که به شوراهای تخصصی نمایندگان جدیدی معرفی کنیم بنابراین برای هفت شورا نمایندگان جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تایید و تصویب شورای عالی قرار گرفتند.

عاملی ادامه داد: در ستاد نقشه مهندسی فرهنگی کشور مرتضی میرباقری، پیغامی و کبری خزعلی به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی تایید شدند، در ستاد هماهنگی علم و فناوری در حوزه دفاعی به دلیل اینکه یکی از اعضای در این دوره نیست، ابراهیم سوزنچی به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شد، در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی میرباقری و سوزنچی و حجت الاسلام و المسلمین قمی و ایمان افتخاری به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی تایید شدند. همچنین در شورای فرهنگ عمومی حسین ساعی و در شورای فرهنگی اجتماعی زنان امیر حسین بانکی پور و الهام یاوری به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شدند.

وی افزود: در ستاد نقشه جامع علمی کشور نیز محمد رضا مخبر دزفولی، حمید پارسانیا، افتخاری و منصور کبگانیان به عنوان نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تایید اعضا شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفتند. در شورای برنامه ریزی اهل سنت هم حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی به عنوان نماینده تعیین شد.

استاد دانشگاه تهران به دستور اصلی جلسه در ادامه بحث سه جلسه گذشته درخصوص سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره و تاکید کرد: این سند به نوعی اساسنامه تحول دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شود که در جلسه ۸۵۳ طرح شد. ابتدای جلسه بر روی چالش‌های پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گذشته اشاره شد.  

عاملی افزود: همچنین در مورد ترکیب اعضای حقوقی هم نظر تمام اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت کتبی گرفته شد و نتیجه آن به عنوان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تلقی می‌شود، قلمرو فرهنگ و علم دو حوزه مهم و پایه برای سلامت و پیشرفت جامعه است که ظرفیت بزرگ برای سرمایه انسانی و اجتماعی جامعه و البته عامل مهم برای رفع مشکلات و تسهیل امور زندگی سالم و الهی جامعه خواهد بود. بدیهی است موفقتی در این حوزه مستلزم تعامل، همکاری و هم افزایی همه سرمایه‌های ملی کشور در قوای سه گانه همراه با همکاری و همیاری جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خواهد بود.

وی به جلسات شورای معین اشاره کرد و گفت: دو جلسه شورای معین در ادامه مصوبه امروز بر روی سایر بخش‌های سند تحول که مربوط به مناسبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با سایر دستگاه‌ها و وظایف و ماموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر موارد مثل وظایف دبیرخانه شورای عالی و همچنین ساختار و ارکان شورای عالی در دستور شورای عالی قرار خواهد گرفت. امیدوار هستیم جلسه هفته آینده شورای عالی، جمع بندی سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه جلسات فوق العاده شورای عالی انقلاب فرهنگی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی چون با مهلتی دو ماهه برای نهایی کردن طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی فرصت دارد که ۲۳ دی ماه این مهلت پایان می‌یابد؛ تدبیر شد تا دو جلسه شورای معین بر روی دستور ادامه یابد تا ما بتوانیم جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را به اتمام برسانیم و از این تاریخ به بعد طبق آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسات یک هفته در میان تشکیل می‌شود مگر ضرورت خاصی موجب برگزاری جلسات فوق العاده شود.

عاملی ضمن پاسداشت روز مقاومت و ساگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: در ابتدای جلسه روز گذشته از سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک انسان متدینِ انقلابیِ محبوب دل‌های مردم ایران یاد شد. این سردار به عنوان یک شاخص الهی است که افراد میزان عملکرد خوب و بدشان را با ایشان به مقایسه می‌گذارند.

وی یادآور شد: انسان فاخری که در دل مردم ایران اعم از اقوام ایرانی، طبقات سنی مختلف، سلیقه‌ها و فرهنگ‌های گوناگون جایگاه وزینی دارد و اگر ما یک شخص مومن و متدینِ انقلابی واقعی بخواهیم باشیم، الگوی الهی سردار سلیمانی نماد عینی ما است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا