طرح توسعه بازار اردبیل با حفظ بافت تاریخی اجرا می‌ شود

به گزارش سیناپرس اردبیل، نادر فلاحی در جلسه شورای فنی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل به تایید کلیات طرح توسعه بازار تاریخی اردبیل به منظور بازآفرینی و بازسازی پیرامون منطقه تاریخی آن اشاره کرد و افزود: مرمت و احیای سراهای این بازار باشکوه تاریخی با تهیه طرح مطالعاتی و اصول فنی و کارشناسی در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین با اشاره به برخی مشکلات اساسی موجود در پیرامون این بازار تاریخی از جمله نبود پارکینگ اظهارکرد: با اجرایی شدن این طرح قدم‌های مثبتی در این راستا برداشته خواهد شد.

او حفظ بافت تاریخی بازار اردبیل را در معرفی تمدن و پیشینه بافت تاریخی استان ضروری دانست و ادامه داد: مهم‌ترین اصل در بافت‌های تاریخی حفظ کاربری است و تلاش می‌کنیم نهضت ایجاد واحدهای اقامتی و گردشگری در منطقه تاریخی بازار اردبیل را راه‌اندازی کنیم.

مجموعه تاریخی بازار اردبیل معروف به قیصریه و یا راسته بازار، شامل تیمچه‌ها، منازل، مسجد و حمام بوده و بنای کنونی بازار اردبیل از مجموعه آثار به جا مانده دوره سلجوقی، صفوی و زندیه به شمار می‌رود.

بازار تاریخی اردبیل در منابع موجود از سده چهارم هجری قمری به صورت صلیبی که مسجدی در وسط آن قرار گرفته، توصیف شده و بر اساس مستندات تاریخی، این بازار در سده‌های هفتم و هشتم هجری قمری رونق زیادی داشته ولی دوره اصلی رونق آن مربوط به عصر صفوی است.
مجموعه فعلی بازار اردبیل مملو از طاق‌هایی به شکل جناغ و گنبدهایی ساده است. پهنای طاق نمای حجره‌ها به طور میانگین سه متر و قطر ستون‌های طاق‌ها نیز حدود ۸۰ سانتیمتر است.

نور و فروغ این بازار از طریق شکاف‌های تعبیه شده در حفاظ‌های گنبدی فراهم شده که زیبایی بی نظیری را به فضای درونی بازار بخشیده است.
با این که زمان زیادی از احداث این مجموعه گذشته ولی همچنان بازار تاریخی اردبیل به عنوان بازار اصلی اهالی شهر محسوب می‌شود و محل عرضه‌ انواع صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغاتی اردبیل است.
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا