کاهش چین و چروک پوست صورت با خوردن بادام

به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه کالیفرنیا در یک پروژه تحقیقاتی جدید، ۴۹ زن یائسه سالم با پوست نوع ۱ یا ۲ فیتزپاتریک که زیر نور آفتاب دچار سوختگی می شود را مورد مطالعه قرار داده و آنها را به طور تصادفی به دو گروه تقسیم کردند.

در گروه مداخله  زنان بادام را به عنوان میان وعده مصرف می کردند که ۲۰ درصد کل کالری دریافتی روزانه یا به طور متوسط ۳۴۰ کالری در روز (حدود ۶۰ گرم) را شامل می شود. گروه کنترل میان وعده ای شامل یک عدد انجیر خشک، مقداری جو یاغلات غنی شده یا همان گرانولا و چوب شور یا بیسکویت شور را مطابق با همان میزان کالری مصرف کردند. 

علاوه بر میان وعده ها، شرکت کنندگان در این مطالعه رژیم های منظم خود را دنبال کرده و هیچ نوع آجیل یا مغز حاوی مواد مغذی را مصرف نکردند.
پوست شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه و سپس در هفته هشتم ، هفته شانزدهم و هفته بیست و چهارم مورد بررسی قرار گرفت. در هر یک از این ویزیت ها، چین و چروک صورت و شدت کک و مک های صورت با استفاده از تصویربرداری صورت با وضوح بالا ارزیابی شده و با مدل سازی و اندازه گیری سه بعدی (3D) معتبر صورت ارزیابی شده است. به گزارش سیناپرس، در ضمن آبرسانی به پوست، از دست دادن آب پوست یا ترانسپیدرمال (TEWL) و دفع ماده روغنی و مومی تولید شده توسط غدد چربی بدن شرکت کنندگان نیز  توسط این تیم مطالعاتی مورد ارزیابی قرار گرفت.
در نتیجه این بررسی ها، محققان کاهش آماری معنی دار در شدت چین و چروک در گروه مصرف کننده بادام مشاهده کردند که در هفته شانزدهم، کاهش 15 درصدی و در هفته بیست و چهارم کاهش شانزده درصدی را نشان می داد. به گزارش سیناپرس،  از سوی دیگر و از نظر آماری نیز شاهد کاهش قابل توجهی در شدت کک و مک های صورت یا ناهمواری رنگ پوست در گروهی که بادام مصرف کردند، هستیم به طوری که ۲۰ درصد کاهش در هفته شانزدهم مشاهده شده که این میزان در هفته بیست و چهارم به همین ترتیب باقی مانده است. 
علاوه بر این، محققان متذکر شدند که وزن بدن هم برای گروهی که بادام مصرف کردند و هم برای گروه کنترل از ابتدا تا هفته بیست و چهارم ثابت مانده است.
راجا سیوامانی از متخصصان پوست و محقق اصلی این پروژه در این رابطه گفت: « مصرف روزانه بادام ممکن است ابزاری موثر در بهبود چین و چروک صورت و رنگ پوست در زنان یائسه با پوست نوع ۱ و ۲ فیتزپاتریک باشد. مصرف کنندگان ممکن است این کاهش رنگدانه یا کک و مک را به عنوان یکنواختی رنگ پوست توصیف کنند.»
وی همچنین اظهار داشت که یافته های ما بر لزوم بررسی بادام به عنوان یک ماده غذایی کامل با چندین عنصر مغذی از جمله آلفا توکوفرول (ویتامین E) و چربی های اشباع نشده خوب تأکید دارد. به گفته سیوامانی، بادام سرشار از آلفا توکوفرول است که عملکرد آنتی اکسیدانی داشته و ممکن است تا حدی مسئول اثراتی باشد که هم در چین و چروک و هم در رنگ پوست در زنان یائسه مشاهده می شود.

به گزارش سیناپرس، محققان خاطرنشان كردند: محدودیت های این مطالعه شامل مدت زمان ۲۴ هفته ای آن است و به همین دلیل نتایج درستی از تأثیرات بالقوه مصرف بادام در طولانی مدت ارائه نمی دهد. علاوه بر این، شرکت کنندگان در مطالعه زنان یائسه با پوست فیتزپاتریک نوع ۱ و ۲ که بیشتر در معرض سوختن توسط آفتاب بودند بنابراین محققان خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای بررسی تأثیر مصرف بادام در سایر مردم با خصوصیات پوستی دیگر ضروری است.
شرح کامل این پژوهش و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله مواد مغذی (Nutrients) به چاپ رسیده و قابل دسترس است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا