تصاویر گرافیکی متحرک 30 ساله شدند

ویل هایت، کار بر روی قالب مبادله گرافیک (Graphics Interchange Format) را از اوایل سال 1986 آغاز کرد. او در آن زمان به عنوان برنامه نویس در شرکت Compuserve مشغول کار بود.

خدمات این شرکت شامل نمایش قیمت سهام، نقشه ها و نمودارهای مختلف بودند، اما در تصاویر ساده، خطوط دندانه دار می شدند. مدیر شرکت بدنبال حل دو مشکل بود: نخست، یک فرمت گرافیکی ساده که بر روی تمامی رایانه ها کار کند. دوم، توسعه فناوری که به سرعت، تصاویر شارپ و واضحی را در ارتباطات با سرعت پایین به کاربر نمایش دهد.

یکی دیگر از فرمت های تصویری اصلی در اینترنت یعنی JPEG در آن زمان در دست طراحی بود. ویل وایت براساس یک پروتکل فشرده سازی موسوم به Lempel–Ziv–Welch، طراحی فرمت GIF را آغاز کرد.

(کره زمین درحال چرخش در فرمت GIF)

نخستین نسخه از فرمت تصویری گیف در مه 1987 آماده شد و شرکت Compuserve یک ماه بعد، برای ارائه خدمات خود از این فرمت استفاده کرد. گیف برای نمایش لوگوها، نمودارها، تصاویر خطی (line art) و هرآنچه ویل وایت با آن هدف، این فرمت تصویری را ابداع کرده بود، مناسب بود.  

یکی از مسائلی که از سوی ویل وایت مدنظر قرار گرفته بود، توسعه پذیری این فرمت بود، بطوریکه سایر توسعه دهندگان می توانستند انواع اطلاعات سفارشی را به GIF اضافه کنند. مرورگر Netscape در سال 1995، استاندارد تصاویر متحرک GIF را تهیه کرد.

گیف های متحرک، برخلاف حضور کمرنگ و گمنام اولیه خود در اوایل دهه 1990 میلادی، روز به روز به بخش کلیدی ارتباطات دیجیتالی تبدیل شدند و نمونه فعلی آن را می توان در افزودن دکمه GIF در توئیتر یا جستجوی GIF در اپلیکیشن پیام رسان iOS اپل مشاهده کرد.

امروزه فایل های تصویری گیف (GIF) مترادف با انیمیشن های کوتاه و چرخشی (تکراری) هستند که وظیفه دوگانه بیان کردن و نشان دادن سواد دیجیتالی را برعهده دارند.

 

مترجم: معصومه سوهانی

منبع: wired

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا