خاتمه فنی 175 طرح مورد حمایت صندوق نوآوری

دکتر بهزاد سلطانی در یکصد و چهل و پنجم جلسه کمیسیون دایمی شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) با ارائه گزارشی از عملکرد این صندوق در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان افزود: این صندوق در افق 1404 موتور محرک توسعه فناوری برای کمک به اقتصاد دانش بنیان و همچنین موثرترین نهاد مالی در ایران و جزو 3 نهاد برتر در منطقه آسیای جنوب غربی خواهد شد.

وی ارائه خدمات تامین مالی به شرکت‌های دانش بنیان، توانمند سازی شرکت‌های دانش بنیان خصوصی یا تعاونی، مشارکت و سرمایه گذاری خطرپذیر و غیرخطر پذیر در شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از شرکت‌های خصوصی خدمات تجاری سازی را از جمله ماموریت‌های این صندوق نام برد و اظهار کرد: محدوده حمایت‌های این صندوق شرکت‌های تولید کننده کالا و خدمات دانش بنیان، شرکت‌های دانش بنیان نوپا و شرکت‌های صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان است.

سلطانی با تاکید بر این که تسهیلات این صندوق با احراز شرایطی به شرکت‌ها واگذار می‌شود، اضافه کرد: بر اساس مصوبات شرکت‌های مشمول دریافت تسهیلات این صندوق باید ثبت شده، دانش بنیان، خصوصی و یا تعاونی و طرح آنها جز فناوری‌های برتر باشد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی عدم سوءسابقه اقتصادی را از دیگر شروط شرکت‌ها نام برد و ادامه داد: براین  اساس اقدام به ارزیابی شرکت‌ها شده است که با رویکرد جدید، 80 درصد از فرآیند ارزیابی به صورت برون سپاری انجام می‌شود.

وی تسهیلات قرض الحسنه با سود 4 درصد، وام ترجیحی با نرخ سود 11 درصد، توسعه بازار، سرمایه گذاری مشارکت، تامین دفاتر کاری و خدمات توانمند سازی را از جمله خدمات صندوق به شرکت‌های دانش بنیان ذکر کرد و یادآور شد: سرمایه گذاری این صندوق به دو صورت خطر پذیر و غیر خطر پذیر است که سرمایه گذاری خطر پذیر از طریق توسعه صندوق‌های خطر پذیر پیگیری می‌شود.

سلطانی تعداد شرکت‌های دانش بنیان کشور را 2 هزار و 558 شرکت ذکر کرد که از این تعداد 1563 شرکت نوپا، 800 شرکت تولیدی و 195 شرکت صنعتی هستند.

وی اضافه کرد: تاکنون 2 هزار و 324 طرح از 91 درصد شرکت‌ها به صندوق ارائه شده است که از این تعداد 234 شرکت (9 درصد شرکت‌ها) هیچ طرحی به صندوق ارائه نکرده‌اند.

رییس صندوق نوآوی و شکوفایی با بیان این که از مجموع طرح‌های ارسالی به این صندوق، 522 طرح (22 درصد طرح‌ها) در دست بررسی است،ادامه داد: علاوه بر آن هزار و 802 طرح (78 درصد طرح‌ها) تعیین تکلیف شده‌اند.

وی با بیان این که از هزار و 802 طرح، هزار و 188 طرح (66 درصد) مصوب و 614 طرح (34 درصد) رد شده‌اند، تاکید کرد: از طرح‌های مصوب به مبلغ 731 میلیارد تومان حمایت شده است ضمن آن که مبلغ 200 میلیارد تومان برای تامین دفاتر کاری و 100 میلیارد تومان برای تامین ضمانت نامه‌ها اعطا شده است.

سلطانی اضافه کرد: با فرض تصویب نیمی از طرح‌های ارسالی به صندوق تا پایان سال 95 مبلغ 2 هزار میلیارد تومان مصوب خواهد شد و از سوی دیگر کل منابع در اختیار صندوق تا پایان سال 95 در مجموع هزار و 483 میلیارد تومان خواهد بود.

وی بیشترین میزان تسهیلات صندوق را مربوط به تسهیلات تولید صنعتی با 3 هزار و 406 میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: بیشترین مبلغ تسهیلات به حوزه فناوری زیستی به مبلغ هزار و 737 میلیارد ریال برای 179 طرح پرداخت شده است و بیشترین تعداد طرح‌های ارسال به صندوق مربوط به حوزه الکترونیک و کنترل با 195 طرح می‌شود.

به گفته وی میزان تسهیلات تخصیص یافته به حوزه سلامت 2 هزار و 415 میلیارد ریال و حوزه الکترونیک و کنترل و فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزار کامپیوتری هزار و 841 میلیارد ریال بوده است.  

سلطانی یادآور شد: 3 استان کشور بیش از 50 طرح، 17 استان کمتر از 50 و بیشتر از 10 طرح و 11 استان کمتر از 10 طرح به صندوق ارسال کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه 175 طرح خاتمه فنی یافته‌اند، گفت: طراحی و ساخت بخش بیرونی پروتز کاشت حلزونی برای ناشنوایان، پروژه ملی فاکتور 8 انعقادی نوترکیب انسانی، تولید درایور آسانسور، تولید انواع کودها و آفت کش‌های بیولوژیکی، راه اندازی آزمایشگاه جامع بالا صنعت نفت، طراحی و ساخت دستگاه GPS و ارتقا سامانه پایش و مراقبت دستی از جمله طرح‌هایی هستند که در مرحله خاتمه یافته فنی قرار دارند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا