مکمل‌های ویتامینی در پیشگیری و کنترل کرونا تاثیری ندارد

زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: درباره بیماری ویروس کرونا کووید 19 که در حال حاضر در کشورهای جهان و ایران شایع شده است، با توجه به ناشناخته بودن این ویروس، تاکنون مستندات و شواهدی علمی دال بر موثر بودن مکمل‌های ویتامینی در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس کووید 19 وجود ندارد.

وی ادامه داد: مکمل‌های ویتامینی، دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی ویتامین‌ها و املاح معدنی مثل آهن، رو ، کلسیم و منیزیوم و …. هستند که به طور سنتیک تولید شده و ممکن است در موارد خاصی در کنترل و درمان بیماری‌ها زیر نظر پزشک و متخصصین تغذیه موثر واقع شوند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: متاسفانه انتقال اطلاعات غیرعلمی و اثبات نشده در مورد مصرف مکمل‌های ویتامینی برای پیشگیری از این بیماری توسط افراد، گروه‌ها و انجمن‌های مختلف علاوه بر سردرگمی مردم عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

عبدالهی تأکید کرد: مصرف خودسرانه مکمل‌ها علاوه بر بروز مسمومیت ناشی از مصرف زیاد، موجب تضعیف سیستم دفاعی بدن می‌شود؛ زیرا سیستم ایمنی و دفاعی بدن در صورتی می‌تواند در مقابل بیماری از بدن دفاع کند که تمام ویتامین‌ها و املاح معدنی یعنی ریزمغذی‌ها در یک حالت تعادل و  تناسب در بدن وجود داشته باشند.

وی اضافه کرد: طبعا با زیادی مصرف یک نوع خاص از ویتامین‌ها مثل ویتامین ث، ویتامین د، ویتامین آ و یا مصرف یک نوع  از املاح معدنی مثل کلسیم، روی و یا منیزیوم به تنهایی موجب برهم خوردن تعادل بین ریزمغذی‌ها در بدن شده و این خود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر فقط مصرف مکمل‌هایی که در قالب برنامه‌های ملی نظام سلامت از طریق شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور توسط کارکنان بهداشتی و کارشناسان تغذیه  توصیه می‌شود، باید مطابق با دستور العمل‌های وزارت بهداشت توسط گروه‌های آسیب پذیر تغذیه‌ای مصرف شوند.

عبدالهی بیان داشت: مردم فقط به توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت عمل کنند و در دام عده‌ایی سود جو که به توصیه و فروش مکمل‌های ویتامینی با قیمت‌های گزاف پرداخته اند نیفتند؛ هرگونه توصیه توسط متخصصین و کارشناسان خارج از بخش بهداشت هم فقط در صورت هماهنگی و تایید این دفتر قابل استفاده است.

 وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها راه موثر پیشگیری از ابتلا به  این بیماری رعایت کامل اصول بهداشت فردی به خصوص شستن مکرر دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی، خودداری از حضور در معابر و اماکن عمومی و ماندن در منزل و رعایت یک برنامه غذایی متنوع و متعادل، خودداری از مصرف فست فودها و غذاهای خیابانی و پختن کامل مواد غذایی به خصوص گوشت‌ها و تخم مرغ است.

 دفتر بهبود تغذیه جامعه با تدوین یک راهنمای غذایی ساده و کاربردی و ابلاغ آن توسط معاون بهداشت وزیر به همه معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از همه کارکنان بهداشتی و به ویژه کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت خواسته است که آموزش‌های لازم را از طروق مناسب به مردم ارائه دهند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا