روز بزرگداشت پروین اعتصامی

  • روز بزرگداشت پروین اعتصامی

پروین اعتصامی با نام اصلی رخشنده در ۲۵ اسفند ۱۲۸۵ هجری شمسی در تبریز زاده شد. او فرزند یوسف اعتصامی، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی و اختر اعتصامی ، از شاعران دوره قاجاریه بود. او در سال ۱۲۹۱ هنگامی که ۶ سال داشت به همراه خانواده‌اش از تبریز به تهران مهاجرت کرد؛ به همین خاطر پروین از کودکی با مشروطه‌خواهان و چهره‌های فرهنگی آشنا شد و ادبیات را در کنار پدر و از استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت.

از او با عنوان «مشهورترین شاعر زن ایران» یاد می‌شود. به پاس زحمات فراوان پروین اعتصامی در زمینه شعر معاصر ایران و سبک شعر مناظره‌ای، روز بیست و پنجم اسفندماه (۱۶ مارس)، روز بزرگداشت این شاعر نامگذاری شده است.

  • درگذشت افشین یداللهی

دکتر افشین یداللهی متولد ۲۱ دی‌ماه ۱۳۴۷ در اصفهان و بزرگ‌شده تهران، پزشک متخصص اعصاب و روان و از ترانه‌سرایان معروف بود. او فعالیت‌ حرفه‌ای ترانه‌سرایی خود را در سال ۱۳۷۶ در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.یداللهی برای تیتراژ بسیاری از سریال‌های تلویزیونی ترانه‌هایی سروده و از جمله آثارش در این زمینه ترانه‌های سریال‌های شب آفتابی، غریبانه، شب دهم، میوه ممنوعه، مدار صفردرجه و معمای شاه است.کتاب‌های «روزشمار یک عشق»، «امشب کنار غزل‌های من بخواب»، «جنون منطقی»، «حرف‌هایی که باید می‌گفتم و… تو باید می‌شنیدی» و «مشتری میکده‌ای بسته» از افشین یداللهی به جا مانده است. وی در سانحه تصادف25 اسفند 1395 جان خود را از دست داد.

  • تولد پاول یوهان لودویگ فون هایزه

پاول یوهان لودویگ فون هایزه  متولد ۱۵ مارس ۱۸۳۰بود .وی نویسنده آلمانی و برنده جایزه نوبل ادبیات بود.هایزه ۲ آوریل ۱۹۱۴ (۸۴در  سالگی) درگذشت.

  • تولد امیل آدولف فون برینگ

امیل آدولف فون برینگ متولد ۱۵ مارس ۱۸۵۴بود . وی فیزیولوژیست آلمانی، که برنده اولین جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۰۱ به خاطر کشف سرم دیفتری بود. وی او ۳۱ مارس ۱۹۱۷ (۶۳ سال) درگذشت.

  • درگذشت آرتور هالی کامپتون

آرتور هالی کامپتون متولد ۱۰ سپتامبر ۱۸۹۲ بود. وی فیزیکدان آمریکایی و برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۲۷ میلادی بود. کامپتون بخاطر بررسی ماهیت ذره‌ای نور و بخصوص اثر کامپتون، و همچنین کشف ماهیت پرتوهای کیهانی شهرت دارد. وی در پروژه منهتن نیز شرکت داشت.وی ۱۵ مارس ۱۹۶۲ (۶۹ سال) درگذشت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا