خطر شیرین‌کننده‌های مصنوعی با کربوهیدرات

تاثیر مخرب قندهای مصنوعی در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه ییل در آمریکا نشان می‌دهد، زمانی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی همراه با کربوهیدرات مصرف می‌شوند، تغییرات مضری در ارتباط با حساسیت نسبت به انسولین ایجاد می‌کنند و پاسخ مغز به طعم شیرین را کاهش می‌دهند. این مطالعه با استفاده از تکنیک تصویربرداری fMRI بررسی شده است.
محققان احتمال می‌دهند این اثر ناشی از پیام‌های ناردست ارسال شده توسط روده به مغز باشد که در نحوه پاسخ مغز به طعم شیرین تاثیر دارد.
مطالعات حیوانی نشان می‌دهد تغییر در درک طعم شیرین می‌تواند عملکرد متابولیک را مختل کند و منجر به افزایش وزن شود.
محققان استفاده از آب و نوشیدنی‌های شیرین را جایگزین مناسبی برای آبمیده‌های صنعتی مملو از شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌دانند.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell Metabolism منتشر شده است.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا