حسگر مکعبی که حوضچه‌های پرورش ماهی را متحول کرد

نظارت بر کیفیت آب حوضچه‌های پرورش ماهی از اهمیت حیاتی برخوردار است، زیرا مشکلاتی از قبیل آلودگی آب می‌تواند به سرعت فاجعه به بار بیاورد.

اکنون یک حسگر مکعبی کوچک و شناور جدید طراحی شده است که به طور مداوم چندین عامل را در آب ردیابی می‌کند.

با توجه به شرایط موجود، اپراتورهای مزارع ماهی معمولاً از چندین حسگر آب استفاده می‌کنند که هر کدام چیزهای مختلفی از جمله میزان اکسیژن یا اسیدی بودن آب را اندازه می‌گیرند و باید به صورت دستی بررسی شوند. در حالی که سیستم هایی وجود دارند که حسگرهای مختلف را در یک دستگاه ترکیب می‌کنند، اما آنها بزرگتر و گرانتر هستند.

دانشمندان دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله عربستان(KAUST) در تلاش برای برطرف کردن این محدودیت‌ها، یک دستگاه کوچک شناور ابداع کرده‌اند. آنها به جای اینکه سعی کنند همه عملکردهای نظارت بر کیفیت آب را روی یک تراشه بیاورند، از چندین تراشه روی وجوه یک مکعب استفاده کردند و یک حسگر مکعبی را توسعه دادند که عملکرد دستگاه‌های حجیم و گران‌قیمت را در یک مکعب کوچک ارائه می‌دهد.

این وسیله طوری طراحی شده است که سلول خورشیدی آن همیشه رو به بالا قرار می‌گیرد تا انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید بگیرد و نیروی لازم را برای باتری‌های قسمت پردازنده فراهم کند.

قسمت زیرین این مکعب نیز حاوی حسگرهایی است که pH، دما، شوری و آمونیاک موجود در آب را اندازه گیری می کند، در حالی که طرف‌های دیگر این مکعب دارای حسگرهای آلودگی هوا به همراه یک آنتن برای انتقال داده‌ها از طریق بلوتوث به تلفن هوشمند هستند که در صورت تشخیص هرگونه مشکل، فوراً هشدار می‌دهد.

اکنون محققان در حال ایجاد یک سیستم خنک کننده برای این دستگاه هستند تا از داغ شدن بیش از حد آن در هنگام قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید جلوگیری کنند.

فناوری این حسگر مکعبی می‌تواند در موارد دیگر مانند نظارت بر نفت در خطوط لوله انتقال نفت استفاده شود.

این مطالعه در مجله Small منتشر شده است.

منبع:ایسنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا