سلامت روان کودکان در گرو خواب مناسب

این مطالعه با بررسی ۱۱ هزار کودک ۹ تا ۱۱ ساله نشان می‌دهد افسردگی، اضطراب، رفتارهای تکانشی و عملکرد ضعیف شناختی کودکان تحت تاثیر میزان خواب آنان است.
خواب با ساماندهی مدارهای مغزی و سلول‌های عصبی، بسیاری از فرآیندهای شناختی و روانی را پشتیبانی می‌کند.
این مطالعه نشان می‌دهد نمرات عملکرد شناختی کودکانی که کمتر از ۷ ساعت می‌خوابند، نسبت به کودکانی که ۹ تا ۱۱ ساعت می‌خوابند، ۷.۸ درصد پایین‌تر است. ادامه این مطالعات نشان می‌دهد حجم مغز کودکانی که مدت زمان کافی نمی‌خوابند، در برخی نواحی کمتر از کودکانی است که خواب کافی دارند.
سیستم پاک سازی مغز که مهمترین وظیفه آن خارج کردن مواد زائد از این بافت حیاتی است، در زمان خواب بیشترین میزان فعالیت را دارد. سیستم پاک سازی مغز متشکل از نوعی سلول موسوم به گلیال است که عملکرد اصلی آن ثابت کردن نورون‌ها در محل مقتضی است. در این سیستم مایع خاصی بین رگ‌های مغزی و سلول‌های گلیال جریان دارد که ترکیبات پروتئینی مضر را از بافت مغز جدا می‌کند. محققان معتقدند هنگام خواب، سلول‌های گلیال از رگ‌های مغز جدا می‌شوند و فضای بیشتری را برای عبور این مایع فراهم می‌کنند.
خوابیدن تعداد سلول‌های مغز و قدرت استدلال و تفکر را افزایش می‌دهد.نتایج این مطالعه در نشریه Molecular Psychiatry منتشر شده است.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا