روشی برای سنتز نانوساختارها با شکل و ساختار کنترل شده

به گزارش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این روش منجر به کاهش هزینه های تولید می شود و سرعت بالایی نیز در تولید محصول دارد. از این نتایج می توان در صنایع مختلف از جمله الکترونیک بهره گرفت.

در برخی از کاربردها نیاز به یک ساختار (مورفولوژی) خاص از یک ترکیب ضروری است.

برای سنتز میکرو و نانو ساختارها با مورفولوژی های خاص و هدایت شده، روش های محدودی وجود دارد. از جمله ی این روش ها می توان به روش مدولاسیون اشاره کرد.

به گفته دکتر محمد یاسر معصومی، مجری طرح، در این کار پژوهشی سنتز کنترل شده چارچوب های فلز-آلی بر پایه فلز روی، با استفاده از روش مدولاسیون در ابعاد میکرو و نانو و با مورفولوژی های صفحه و میله ای شکل مد نظر قرار داشته است.

معصومی افزود: روش پیشنهادی منجر به سنتز سریع، هدفمند و هدایت شده چارچوب های فلز-آلی شد از این نتایج می توان برای تولید مواد نانوساختار با مورفولوژی خاص استفاده کرده و در صنایعی به ویژه صنعت الکترونیک از آن بهره برد.

وی ادامه داد:البته چارچوب های فلزی – آلی به دلیل کاربردهای بالقوه خود در کاربردهای وابسته به ساختار، مانند ذخیره و جداسازی گاز، تبادل یونی، تجزیه و شناخت مولکولی و نیز تحویل دارو نیز اهمیت ویژه ای دارند.

این محقق در خصوص نحوه سنتز این نانوساختارگفت: در این کار هدف استفاده از یک روش تولید نانوذرات بود که قابلیت هدایت و کنترل مورفولوژی را داشته باشد. برای دستیابی به این هدف از روش مدولاسیون و نیز پیریدین به عنوان یک عامل مسدود کننده (capping reagent) یا مدولاتور استفاده شده است.

معصومی افزود: عامل مسدود کننده در حقیقت ترکیبی است که برای واکنش با مواد اصلی واکنش دهنده رقابت کرده و با انجام این رقابت، رشد را در راستایی خاص محدود می کند. بدین ترتیب رشد چارچوب فلز-آلی در جهتی خاص محدود شده و باعث هدایت و رشد ساختار در جهاتی دیگر می شود.

نتایج این طرح در مجله CRYSTAL GROWTH & DESIGN منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا