تشخیص زودهنگام سرطان پستان

کارشناسان نتایج این آزمایش خون را «امیدوار کننده» توصیف کردند و اظهار داشتند که این آزمایش خون می‌تواند برای غربالگری زنان، جایگزین شدن با ماموگرام‌ها و شروع بسیار زودتر درمان سرطان پستان مورد استفاده قرار گیرد.

سرطان پستان رایج ترین سرطان میان زنان است طوری که سالانه حدود ۵۵ هزار زن به این بیماری مبتلا می‌شوند و حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

این تحقیق جدید که در کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان (NCRI) در «گلاسکو» انگلیس ارائه شد، نشان داد که با یک آزمایش خون می‌توان تغییرات در واکنش سیستم ایمنی بدن به مواد تولید شده توسط سلول‌های سرطانی را تشخیص داد.

 با این حال محققان اذعان داشتند که برای تقویت دقت این آزمایش خون به آزمایش های بزرگتری نیاز است، انتظار می‌رود که این آزمایش خون در عرض پنج سال به اندازه بیشتری در دسترس قرار گیرد. 

به گفته محققان، سلول‌های سرطانی پروتئین‌هایی به نام «آنتی ژن‌ها» تولید می‌کنند که بدن را به تولید پادتن علیه آن‌ها وادار می‌سازد. این پروتئین‌ها «خودپادتن ها» (autoantibodies) نامیده می شوند.

محققان دانشگاه «ناتینگهام» در انگلیس در این آزمایش پایلوت، نمونه‌های خون ۹۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان را در زمانی که این بیماری در آن‌ها تشخیص داده شده بود گرفتند و آن‌ها را با نمونه‌های خون ۹۰ بیمار فاقد سرطان سینه، مقایسه کردند. 

آن‌ها با استفاده از فناوری غربالگری متوجه حضور «خودپادتن هایی» شدند که با ابتلا به سرطان پستان ارتباط داشتند.  «دانیه آلفتنانی» با ارائه این تحقیق در کنفرانس NCRI گفت: نتایج مطالعه ما نشان داد که سرطان پستان «خودپادتن هایی» در برابر صفحات آنتی ژن‌های خاص مرتبط با تومور ایجاد می‌کنند. ما توانستیم با تشخیص این خودپادتن‌ها در خون، سرطان سینه را با دقت قابل قبولی تشخیص دهیم.

وی افزود: این آزمایش توانست بیماری سرطان پستان را در ۳۷ درصد موارد ابتلا به سرطان تشخیص دهد و ابتلا به این بیماری را در ۷۹ درصد گروه کنترل رد کند.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا