هفته جهانی فضا از فردا آغاز می شود

برنامه های هفته جهانی فضا همه ساله در روزهای ۱۲ تا ۱۸ مهرماه ( ۴ تا ۱۰ اکتبر) برگزار می شود و ایران جزو معدود کشورهایی است که با برنامه های مرتبط با فرهنگسازی در حوزه فناوری فضایی، این رویداد را اجرا می کند.

این هفته که با هدف ترویج و توسعه دانش فضایی و آشنا کردن مردم و جوانان از نقش فناوری فضایی در زندگی انسان‌ها روی زمین، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان هفته جهانی فضا در نظرگرفته شده، حد فاصل دو رویداد تاریخی یعنی پرتاب اسپوتنیک به عنوان نخستین ماهواره جهان توسط اتحاد جماهیر شوروی به فضا (۴ اکتبر) و نیز امضای نخستین معاهده استفاده صلح‌آمیز از فضای ماوراء جو در سازمان ملل (۱۰ اکتبر) است.

شعار هفته جهانی فضا امسال از سوی کمیته جهانی فضا «ماه؛ دروازه ای به سوی ستارگان» در نظر گرفته شده و از این رو سازمان فضایی ایران نیز با محوریت ارتقا سطح آگاهی عمومی از فواید خدمات فضاپایه، رونق اقتصادی به واسطه خدمات فضاپایه، جلب نظر و تشویق کودکان به فراگیری علوم فضا و نیز همکاری بین المللی در برنامه فضایی کشورها، برنامه هایی را ویژه روزهای این هفته مدنظر قرار داده است.

بر این اساس اسامی ۷ دانشمند برجسته ایرانی که اسامی آنها روی عوارض سطحی کره ماه نامگذاری و ثبت جهانی شده است نیز، عناوین روزهای این هفته را تشکیل می دهند که این اسامی شامل ابن کثیر فرغانی، عبدالرحمان صوفی، ابوالوفای بوزجانی، ابوریحان بیرونی، ابوعلی سینا، حکیم عمر خیام نیشابوری و خواجه نصیرالدین طوسی می شود.

شعار روزهای این هفته نیز، شامل «ماه؛ دروازه ای به سوی ستارگان»، «فناوری فضایی، تحول زندگی بشر»، «نجوم در آینه تمدن اسلامی»، «ماه و سفرهای بین سیاره ای»، «کودک و فضا، از تخیل تا واقعیت»، «اتحاد در فضا، در پرتو حقوق و دیپلماسی» و « انسان و فضا، از تمدن بابل تا عصر حاضر» می شود.

به مناسبت هفته جهانی فضا، پیش رویداد «چالش طراحی منظومه ماهواره ای»، توسط مرکز نوآوری فضایی کیهان و با نظارت و حمایت سازمان فضایی ایران در سه محور «پایش و نظارت زمین»، «شبکه‌های مخابراتی، ارتباطاتی و اینترنت» و «شبکه ناوبری محلی فضاپایه»، پنج شنبه ۱۱ مهرماه در ساختمان شهرداری تهران در سعادت آباد برگزار می شود.

همچنین ویژه برنامه هفته جهانی فضا با عنوان «ماه؛ دروازه ای به سوی ستارگان» توسط باشگاه نجوم برج میلاد و حمایت سازمان فضایی ایران و انجمن نجوم ایران برگزار می شود. این برنامه در گالری غربی برج میلاد در تاریخ جمعه ۱۲ مهرماه اجرا خواهد شد.

سمینار «آشنایی با فضا» نیز از دیگر برنامه های این هفته است که توسط مدیریت کار آفرینی و ارتباط با جامعه دانشگاه گیلان با همکاری انجمن علمی مهندسی مکانیک هوافضا و انجمن نجوم دانشگاه گیلان و با حمایت سازمان فضایی ایران برگزار می شود.

زمان و مکان برگزاری این سمینار تخصصی،  روز شنبه ۱۳ مهرماه در سالن شهید نورانی دانشگاه گیلان خواهد بود.

دانشگاه گیلان همچنین با حمایت سازمان فضایی ایران، «گردهمایی صنعت و دانشگاه در حوزه فضایی» را با رویکرد کار آفرینی برگزار می کند.این گردهمایی در روز یکشنبه ١٤ مهرماه در تالار حکم این دانشگاه برگزار می شود.

همچنین به مناسبت هفته جهانی فضا، نشست علمی «کاربرد داده های ماهواره ای در هواشناسی» با همکاری مشترک سازمان فضایی ایران و سازمان هواشناسی برگزار می شود. تاریخ این رویداد علمی ۱۶ مهرماه و مکان آن سالن شهید همت سازمان هواشناسی کشور اعلام شده است.

پژوهشگاه فضایی ایران نیز همزمان با هفته جهانی فضا، رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه‌ پارک‌ها و گردشگاه‌های موضوعی فضاپایه را با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و سازمان فضایی ایران در روزهای ۱۶ و ۱۷ مهرماه برگزار می‌کند.

منبع:مهر

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا