دومین جرم میان ستاره ‌ای در آسمان زمین

سرعت و خط سیر این ستاره دنباله دار موسوم به C/2019Q4 که نخستین بار در تاریخ ۳۰ اوت ۲۰۱۹ (۸ شهریور ۹۸) توسط گنادی باریسُف در رصدخانه MARGO کریمه مشاهده شد، از آن حکایت دارد که از خارج از منظومه شمسی آمده است.

مشاهدات اولیه باریسُف توسط سامانه Scout سازمان فضانوردی آمریکا (ناسا) مورد بررسی قرار گرفت. سامانه Scout برای شناسایی سیارک هایی که ممکن است تهدیدی برای زمین باشند، طراحی شده است اما می ‌تواند اجرام میان ستاره ‌ای بالقوه مثل C/2019Q4  را نیز شناسایی کند. در مرحله بعد خط سیر این جرم آسمانی توسط داوید فارنوچیا از مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا (CNEOS) مورد بررسی دقیق‌تر قرار گرفت.

یافته‌های به دست آمده این بررسی ‌ها نشان داد که این ستاره دنباله‌دار بیرون از دایره البروج یا مسیر حرکت ظاهری سالانه خورشید نسبت به زمین، قرار دارد و با زاویه ۴۰ درجه و سرعت ۱۵۰ هزار کیلومتر بر ساعت به طرف بخش داخلی منظومه شمسی در حال حرکت است. به گفته فارنوچیا، سرعت بالای حرکت این ستاره دنباله‌دار نشان از آن دارد که احتمالا این جرم آسمانی در مسیری هذلولی شکلی در خارج از منظومه شمسی در حرکت بوده و اینکه دوباره به فضای میان ستاره‌ای بازخواهد گشت.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی «نیواطلس»،C/2019Q4 هم اینک ۴۲۰ میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد و پیش‌بینی می‌شود در تاریخ ۲۶ اکتبر از دایره البروج عبور کند. این جرم میان ستاره‌ای در نزدیک‌ترین حالت خود به زمین، ۱۹۰ میلیون مایل با آن فاصله خواهد داشت.

نخستین جرم میان‌ ستاره‌ای در ۱۸ اکتبر سال ۲۰۱۷ توسط تلسکوپ Pan-STARRS1  واقع در مرکز خردسیاره اتحادیه بین‌المللی نجوم در هاوایی، رصد شد و اومواموا (Oumuamua) نام گرفت.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا