تشكيل جهاد دانشگاهي

  • تشكيل جهاد دانشگاهي

پس از پيروزي انقلاب اسلامي، فضاي جامعه از فرهنگ طاغوتي پاك نشده بود و مظاهر آن در همه جا به چشم مي‏خورد. همچنين عوامل فعال طاغوتي در دانشگاه ‏ها مانع اشاعه فرهنگ اسلامي بودند.در نتيجه دانشجويان در برابر اين مسأله، به مقابله برخاستند و دانشگاه‏ها تعطيل شد. حضرت امام با تأييد اين حركت، فرمان تشكيل نهاد انقلابي جهاد دانشگاهي را صادر كردند تا پس از تشكيل ستاد انقلاب فرهنگي، فرهنگ منحط غربي از مراكز علمي و فرهنگي كشور زدوده شود. اين مركز فرهنگي در سال 1363، به عنوان ستاد اجرايي انقلاب فرهنگي تغيير نام داد تا اين كه در سال 1364، پس از استقلالِ دانشگاه‏ها و جدا شدن وزارت فرهنگ و آموزش عالي، مجدداً به عنوان جهاد دانشگاهي مطرح گرديد.

بر اساس اساسنامه اين نهاد جهاد دانشگاهي نهادي است عمومي و غير دولتي، زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي، داراي شخصيت مستقل و از لحاظ استخدامي و مالي، تابع مقرراتي است كه در چهارچوب اختيارات قانوني به تصويب هيئت امناي جهاد دانشگاهي مي‏رسد.

از سال 1369، جهاد دانشگاهي به عنوان پلي ميان دانشگاه و بخش صنعتي و خدماتي كشور معرفي و محل استقرار آن، بيرون از دانشگاه تعيين شد. گسترش تحقيقات و شكوفايي روحيه پژوهش، گسترش طرح‏هاي كاربردي و نيمه صنعتي از طريق پيوند با مراكز علمي و تحقيقاتي به منظور به كارگيري وظايف و توسعه امور فرهنگي در سطح جامعه از طريق همكاري با حوزه و دانشگاه و ساير مراجع و نهادهاي فرهنگي به ويژه براي نسل جوان، از اهداف مهم جهاد دانشگاهي است.

  • افتتاح نخستین وتنها خبرگزاری علمی کشور (خبرگزاری علم و فرهنگ)

خبرگزاری علم و فرهنگ (سینا پرس) با نشانی اینترنتی sinapress.ir در تاریخ 16 مرداد 1393 همزمان با سی و چهارمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی باهدف ارتقای سطح خبررسانی علمی، اطلاع‌رسانی پیشرفت‌های علمی و رویدادهای علم، فناوری و سلامت در کشور، معرفی پیشرفت‌های علمی، اطلاع‌رسانی مهم‌ترین رویدادهای حوزه علم، فناوری و سلامت در جهان و معرفی چهره‌ها و رویدادها برجسته و مهم علم ایران و جهان به مخاطبان، کار خود را آغاز کرد.

سیناپرس، با تأکید به نقش و اهمیتی که علم و تفکر علمی در توسعه علمی و توسعه همه‌جانبه کشور ایفا می‌کند و تأکید بر اهمیت ترویج علم و مقابله با شبه‌علم و خرافه‌های علمی، همچنین تلاش برای ارتقا سطح علمی جامعه و تشویق مردم و به‌خصوص جوانان و نوجوانان به توجه به مقوله علم و همچنین معرفی فعالیت‌های علمی کشور به سایر علاقه‌مندان در ایران و ایرانیان مقیم خارج از کشور، استفاده از دستورالعمل‌ها و استانداردهای روزنامه‌نگاری علمی را در سرلوحه کار خود قرار داده است و امیدوار است با ایفای نقش درست خود در تحقق اهداف چشم‌انداز بیست‌ساله و سند توسعه علمی کشور و توسعه علمی موردنظر مقام معظم رهبری و مقام‌های عالی‌رتبه کشور نقش مؤثری ایفا کند.

  • تولد جیمی ویلز

جیمی دُنال وِیلْز متولد 7اوت 1966 است. وی  بنیانگذار و رئیس بنیاد ویکی‌مدیا، شرکتی غیرانتفاعی است که مجری پروژه ویکی‌پدیا و شماری دیگر از پروژه‌های ویکی است. او همچنین بنیان‌گذار شرکت انتفاعی ویکیا نیز هست. (این شرکت از لحاظ قانونی ارتباطی با ویکی‌مدیا ندارد). پیش از تأسیس ویکی‌پدیا، در سال ۱۹۹۶ همراه با دو نفر دیگر «بومیس» را بنیان نهاد، که یک پایگاه اینترنتی تفریحی و دارای محتوای اروتیک برای مردان بود، و بعدها سرمایه اولیه دائرةالمعارف آزاد نیوپدیا (سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳) و جانشین آن، ویکی‌پدیا را توسط آن تأمین کرد.

  • درگذشت رابیندرانات تاگور

رابیندرانات تاگور متولد 7مه 1861 است.وی شاعر -فیلسوف  – موسیقی دان و از چهره‌پرداز اهل بنگال بود. نام‌آوریش بیشتر از برای شاعری اوست. وی نخستین آسیایی برنده جایزه نوبل بود.(وی در 7اوت 1941 در گذشت.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا