فردا جهت دقیق قبله در سال ۹۸ تعیین می شود

علاقه‌مندان می‌توانند بدون نیاز به فرمول‌های دست و پاگیر ریاضی جهت دقیق قبله را به راحتی تعیین کنند.

«مسعود عتیقی» روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: هفتم خرداد و ۲۵ تیرماه، خورشید به هنگام ظهر بر کعبه معظمه عمود می‌تابد و هر ناظری روی زمین می‌تواند با نگاه به سمت خورشید (هرگز به خورشید به صورت مستقیم نباید نگاه کرد) در آن لحظه جهت قبله را تعیین کند.
وی افزود: مطرح شدن روزهای هفتم خرداد و ۲۵ تیرماه برای تعیین قبله با شاخص خورشیدی به این دلیل است که در این روزها تغییرات میل خورشید در بهار تا ۲۳.۵ درجه میل شمالی است و با توجه به عرض جغرافیایی خانه کعبه یعنی ۲۱ درجه و ۲۵ دقیقه، در این دو روز از سال، میل خورشید با خانه خدا یکی شده و خورشید در هنگام رسیدن به نصف النهار محلی مکه (هنگام اذان ظهر مکه) درست در بالای خانه کعبه (سمت الراس آن) می‌رسد.
عتیقی ادامه داد: در این زمان برای تعیین دقیق جهت قبله کافی است یک شاخص و یا شاقول را دقیقاً بر زمین عمود و سایه آن را در ساعت خاصی از روز ۲۵ تیر علامت‌گذاری کرد؛ امتداد سایه به سمت خورشید سمت دقیق قبله در مکان مورد نظر شما است؛ بدیهی است هر چقدر شاخص باریک‌تر انتخاب شود سایه نازک‌تر است و در صورتیکه دقیقاً بر زمین عمود باشد جهت علامت‌گذاری قبله به مراتب دقیق‌تر خواهد بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در خصوص زمان مناسب برای تعیین دقیق جهت قبله در روز ۲۵ تیر ۱۳۹۸ گفت: ساعت ۱۳:۵۷ دقیقه فردا، سه‌شنبه ۲۵ تیر که زمان اذان ظهر در مکه مکرمه است زمانی مناسب برای انجام این کار است.
عتیقی افزود: در این ساعت خورشید دقیقاً عمود بر خانه خدا می‌تابد به نحوی که خانه کعبه سایه نخواهد داشت و اگر در این لحظه در هر کجای کره زمین که خورشید در آسمان است به سمت خورشید قرار بگیریم دقیقاً به سمت قبله هستیم.
وی به مردم توصیه کرد، با توجه به مخاطرات جدی نگاه کردن به تابش مستقیم خورشید در جریان تعیین جهت قبله در این روز خاص به هیچ عنوان به سمت خورشید مستقیم نگاه نکنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا