نابودی نادرترین شکارچیان کره زمین

 آنها با این کار به حفظ تعادل در سیستم طبیعت کمک می‌کنند.کوسه یکی از نادرترین شکارچیان کره زمین است. بسیاری از کوسه‌ها برای حمله آفریده شده‌اند اما همه آنها حمله نمی‌کنند. در واقع بیشتر کوسه‌ها برای انسان بی‌ضرر هستند (مانند کوسه نهنگی) و فقط گونه‌های محدودی هستند که تا کنون خطرناک شناخته شده‌اند. این آبزیان زیبا و سلاطین اقیانوس‌ها منبعی پر درآمد نیز برای صنعت اکوتوریسم غواصی می‌باشند.

نتایج یک مطالعه بین‌المللی نشان می‌دهد که جمعیت کوسه‌ها در مناطق اصلی زیستگاه‌های این جانور ازجمله استرالیا، طی چند دهه اخیر با کاهشی قابل‌توجه روبه‌رو بوده است. بسیاری از گونه‌های آسیب‌پذیر کوسه‌ها از قبیل کوسه سفید و کوسه‌های موسوم به چکش ماهی با کاهشی حدود ۹۰ درصدی مواجه شده‌اند.

این یافته‌ها با گزارش‌های مرتبط با احیای جمعیت کوسه‌ها تناقض داشته و نشان می‌دهد ماهیگیری و شکار بیش‌ازحد این جانور، اصلی‌ترین دلیل کاهش جمعیت کوسه‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا،  همچنین به صندوق جهانی حیات وحش (WWF) اعلام کرده است که بیش از نیمی از گونه‌های کوسه‌ها و پرتو ماهی‌ها در دریای مدیترانه در معرض تهدید قرار داشته و تقریبا یک سوم از آن‌ها تا مرز انقراض صید شده‌اند.

در گزارشی از این صندوق که به مناسبت روز آگاهی از کوسه‌ها منتشر شده، لیبی و تونس هر کدام با سالیانه حدود ۴۲۰۰ تُن صید کوسه، مقصران اصلی این معضل شناخته شده‌اند که سه برابر بیشتر از مقصر بعدی یعنی ایتالیا، صید کوسه دارند.

در حالی که برخی از این گونه‌ها به دلایل مصرف خوراکی صید می‌شوند، بسیاری از کوسه‌های صید شده در دریای مدیترانه در حقیقت به طور اشتباهی در کنار دیگر گونه‌های ماهی گرفتار تورهای بزرگ ماهیگیری می‌شوند.

صندوق جهانی حیات وحش اعلام کرده بیش از ۶۰ گونه کوسه در سراسر دریای مدیترانه گرفتار تورهای ماهیگیری می‌شوند.

علاوه بر آن انفجار آلودگی‌های پلاستیکی جمعیت کوسه‌های مدیترانه را به خطر انداخته است، چرا که کوسه‌ها اغلب به طور اشتباهی پلاستیک‌ها را بلعیده یا گرفتار وسایل پلاستیکی شناور در آب می‌شوند.

کوسه‌ها بیش از ۴۰۰ میلیون سال قدمت داشته و به دلیل تولید مثل آهسته و دوران بارداری طولانی، به طور خاصی نسبت به کاهش جمعیت گونه‌های خود آسیب‌پذیر هستند.

صندوق جهانی حیات وحش اعلام کرده که فقدان همکاری و قوانین بین‌المللی به این معناست که نظارت فعال بر تلاش‌هایی برای حفظ کوسه‌ها تقریبا غیرممکن است.

۷۹ گونه از کوسه‌ها و ۱۲۰ گونه‌ از پرتوماهی‌ها در فهرست قرمز گونه‌های در معرض خطر اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار گرفته‌اند.یکی دیگر از مشکلات ردیابی این آبزیان آن است که به گفته  اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت در حال حاضر اطلاعات کافی درباره تقریبا ۲۰۰ گونه کوسه برای طبقه‌بندی آن‌ها وجود ندارد.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا