انتشار مجله «پژوهشنامه علم‌سنجی» در دانشگاه شاهد

به گزارش مهر، حركت در راستای كسب رتبه برتر علم و فناوری در منطقه و دستیابی به جایگاه مناسب در سطح جهان كه در چشم‌انداز ۲۰ ساله كشور در نظر گرفته شده است، مستلزم انجام تحقیقات مستمری است كه به طور مداوم وضعیت علم و فناوری در كشور را به تصویر بكشد و اطلاعات لازم را در این خصوص در اختیار سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان علمی و پژوهشی كشور قرار دهد.

دستیابی به این مهم، نیازمند در اختیار داشتن بستری مناسب برای انتشار آثار علمی و پژوهشی متخصصان علم‌سنجی است. به همین دلیل، نیاز به یك نشریه علمی- پژوهشی كه اختصاص به مطالعات و پژوهش‌های علم‌سنجی داشته باشد كاملا احساس می‌شد.

این در حالی است که با وجود سال‌ها انجام تحقیقات مؤثر در حوزه علم‌سنجی و همنچنین راه‌اندازی دوره کارشناسی ارشد این رشته در کشور، تا سال‌ها مجله‌ای كه به صورت موضوعی به علم‌سنجی بپردازد در ایران منتشر نمی‌شد و بسیاری از مقاله‌های علم‌سنجی کشور، در مجله‌هایی که به‌طور تخصصی در این حوزه قرار نداشته و در عین حال، با این حوزه مرتبط به شمار می‌رفتند منتشر می‌شده است. بنابراین، انتشار نشریه‌ای که بتواند خلاء‌های موجود در زمینه انتشار نتایج پژوهش‌های علم‌سنجی را پر کند، یکی از مهم‌ترین ضروریات به‌شمار می‌رود.

گروه علم‌سنجی و علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شاهد همزمان با راه‌اندازی دوره کارشناسی ارشد علم‌سنجی، نخستین گام‌ها برای انتشار مجله‌ای تخصصی در حوزه علم‌سنجی را برداشته و پس از تلاش‌های فراوان برای ایجاد زیرساخت‌های این نشریه، با بهره‌مندی از  مشارکت فعال نویسندگان حوزه علم‌سنجی، نخستین شماره خود را با عنوان «پژوهشنامه علم‌سنجی» منتشر کرد.

مجله «پژوهشنامه علم‌سنجی» تحت نظارت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شاهد با سردبیری دکتر جعفر مهراد و مدیر مسئولی دکتر حمزه‌علی نورمحمدی از طریق آدرس اینترنتی زیر، 
http://rsci.shahed.ac.ir در دسترس همگان قرار دارد.

نشریه «پژوهشنامه علم سنجی» با مجوز شماره ۲۰۵۰۵/۹۲ در تاریخ ۵ آبان ۹۲ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را آغاز کرد و هم‌اکنون در فرایند دریافت درجه علمی– پژوهشی از کمیسیون نشریات کشور در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد.

این نشریه با هدف فراهم‌آوردن بستری مناسب برای انتشار مقالات و گسترش ارتباطات علمی میان پژوهشگران، مقالات معتبر علمی در حوزه‌های گوناگون علم سنجی را دریافت می‌کند و پژوهشگران، نویسندگان و دانشجویان علاقمند می ‏توانند مقالات و آثار خود را در حوزه‌های مرتبط موضوعی به این نشریه ارسال کنند. شرایط پذیرش مقاله و راهنمای نگارش مقاله در نشریه درج شده است.

 

 
 
No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا