باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک از بین می روند

باکتری‌ها درحال تغییر هستند ومقاومت باکتریایی در حال تبدیل شدن به چالشی جهانی است. سالانه در اروپا 33 هزارنفر دراثر مقاومت باکتریایی جان خود را از دست می‌دهند، بنابراین باید به دنبال روش‌های جدیدی برای مقابله با باکتری‌ها بود.

در تحقیقات تازه ای که توسط موسسه علوم هند، موسسه باز و کالج JNTUA انجام شد، محققان نشان دادند که ازترکیب نانو ذرات نقره و پپتیدها می‌توان برای ازبین بردن باکتری‌های مقاوم در برابر دارو استفاده کرد.
پپتیدهای ضدمیکروب، رشته‌های کوتاه از اسیدهای امینه بوده که در سیستم ایمنی بدن انسان وجود دارند و می‌توانند انواع مختلف باکتری‌ها را از بین ببرند، نانو ذرات نقره که ابعاد کمتر از 100 نانومتر دارند دارای قابلیت میکروب‌کشی هستند.
در مقاله‌ای که محققان در نشریه Scientific Reports منتشر کردند، نشان دادند که ترکیب این دوعامل می‌تواند برای از بین بردن باکتری‌ها مناسب باشد، در واقع پپتیدها در صورت اتصال به نانوذرات نقره، اثربخشی ضدمیکروب بالایی دارند.
در این پروژه محققان سطح پپتیدهای ضدمیکروب را با اسیدآمینه سیستئین پوشش دادند که با این کار، اتصال نانوذرات نقره به این رشته‌ها امکان‌پذیر می‌شود، افزودن اسیدآمینه سیستئین نه تنها موجب اتصال نانوذرات نقره می‌شود بلکه خاصیت ضدمیکروبی را نیز در این کمپلکس افزایش می‌دهد.
این گروه تحقیقاتی از کمپلکس نانوذرات/پپتید برای از بین بردن چند نوع باکتری مختلف که نسبت به آنتی‌بیوتیک مقاوم بودند، استفاده کردند. نتایج یافته‌های آن‌ها نشان داد که این کمپلکس نسبت به پپتید منفرد اثربخشی 10 برابر بیشتر دارد.
بررسی ساز و کار این فرآیند نشان داد که در اثر استفاده از این کمپلکس، دیواره سلولی توسط پپتید پاره می‌شود و سپس نانوذرات نقره وارد سلول می‌شوند و با اتصال به DNA سلول آن را از بین می‌برند.
یافته‌های محققان نشان داد که با این روش می‌توان در غلظت‌های بسیار کم از کمپلکس به‌منظور از بین بردن باکتری استفاده کرد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا