تولید داروهای تحریمی در دستور کارقرار گرفت

سورنا ستاری روز سه شنبه در مراسم رونمایی از چهار داروی ضد سرطان و ضد دیابت در شهرک صنعتی اشتهارد البرز افزود: در شرایط کنونی که بحث تحریم را داریم یکی از اقدامات ما برای تهیه اقلام تحریمی است که به جز بخش دارو، بحث تامین حوزه های دیگر را نیز داریم.
وی گفت: یکی از بحث های جدی ما امروز تولید دارو و تامین مواد اولیه آن است و داروهای بیوتک از جمله نیازها است .

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: تولید داخلی داروهای تحریمی در کشور به عنوان یکی از پایه های اصلی فعالیت درمانی در دستور کار قرار دارد.
ستاری با اشاره به تولید داروهای جدید ضد سرطان و دیابت در شهرک صنعتی اشتهارد البرز بیان داشت : این مهم حاصل کاری است که هشت ماه پیش قرارداد آن منعقد شده و امروز محصول به بازار ارسال می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت های دارویی در کشور بسیار بالا است، اظهار داشت: با تکیه بر توان داخلی به دنبال این هستیم که هر چه بیشتر از این توان استفاده کنیم ، چرا که ظرفیت دارویی در کشور دارای این توانمندی است که پس از طرح مشکلات و نیازها، تولید کنندگان داخلی در مدت 6 ماه تا یک سال می توانند آن را برطرف کنند.
ستاری گفت: شاید بسیاری از این پروژه ها می بایست زودتر به بهره برداری می رسید اما به دلیل تحریم امکان آن محقق نشد و امسال یکی از پایه های ما اقلام تحریمی به ویژه اقلام دارویی است که امیدواریم با تکیه بر توانمندی های موجود در شرکت های دارویی کشور به نتایج خوبی در تولیدات این حوزه برسیم.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به ظرفیت های استان البرز در بخش دارویی گفت: این استان یکی از قطب های اصلی در بخش دارویی در کشور است و حجم زیادی از شرکت ها و نیروی انسانی در البرز مستقر هستند.
ستاری گفت: در برنامه ما این است که از این ظرفیت به عنوان یکی از قطب های اصلی داروسازی کشور استفاده کنیم.

 داروی ضد دیابت «آمپاگلیفلوزین»، دارویی است که نرخ مرگ و میر بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد.دانش فنی تولید این دارو در انحصار کشورهای آلمان و آمریکا بوده و ایران نیز به عنوان سومین تولیدکننده این دارو در جهان شناخته می‌شود.

داروی ضد دیابت «داپاگلیفلوزین» از دیگر داروهای جدید تولید شده است. این دارو یک داروی درمان دیابت شیرین نوع دو است که ایران بعد از انگلستان، موفق به تولید آن شده است.این داروها در گروه داروهای مهارکننده ناقل سدیم-گلوکز نوع دو دسته‌بندی می‌شوند.

دو داروی فوق در سال ۲۰۱۴ به بازار ارائه شده‌اند و ایران با فاصله پنج سال موفق به تولید این داروهای پرکاربرد شده است. چهار داروی ایرانی که توسط محققان در شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه سرطان و دیابت به تولید رسیده‌اند، امروز با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استاندار البرز رونمایی شدند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا