علم در 17 اردیبهشت ماه

  • روز اسناد ملي

در دوران قاجار به خصوص از زمان فتحعلی شاه، اسناد به صورت آرشیو اداره بیوتات در دربار، نگهداری و در زمان 'ناصرالدین شاه'، اسناد سیاسی در وزارت امور خارجه و اسناد مالی در دفتر 'میرزا یوسف خان مستوفی الممالک' گردآوری می‌شد.وزارت خارجه ایران در سال ۱۲۷۸ توانست با پیروی از روش بایگانی کشورهای اروپایی، بایگانی خود را با رعایت اصول صحیح حفظ و نگهداری اسناد انسجام بخشد. در سال ۱۳۴۵، لایحه تاسیس 'سازمان اسناد ملی ایران' ارائه شد، در روز هفدهم اردیبهشت ماه، سال ۱۳۴۹، مجلس شورای ملی، قانون تاسیس این سازمان را تصویب کرد. اسناد ملی عبارت است از: "کلیه اوراق، مراسلات، دفاتر، پرونده‌ها، عکسها، نقشه‌ها، کلیشه‌ها، نمودارها، فیلم‌ها، نوارهای ضبط صوت و سایر اسنادی که در دستگاه دولت تهیه شده و یا به دستگاه دولت رسیده‌است و بطور مداوم در تصرف دولت بوده از لحاظ اداری، مالی، اقتصادی، قضایی، سیاسی، فرهنگی، علمی، فنی و تاریخی به تشخیص سازمان اسناد ملی ایران ارزش نگهداری داشته باشد.

  • روز مدارک پزشکی

در سازمان های مراقبت سلامت مثل بیمارستان یکی از منابع اصلی اطلاعات مراقبت سلامت، پرونده پزشکی بیمار است و به عنوان مهمترین و غنی ترین منبع اطلاعاتی مطرح می باشد. پرونده پزشکی بیمار مهم ترین ابزار ذخیره و بازیابی اطلاعات و آنالیز مراقبت های بهداشتی و درمانی است و بیانگر کلیه اطلاعات مربوط به تاریخچه بهداشتی بیمار، بیماری ها، مخاطرات بهداشتی، تشخیص ها، آزمایشات، معاینات، روش های درمانی، سیر بیماری، پاسخ بیمار به درمان، پیگیری و … می باشد.مدارک پزشکی ( Medical Record)  عبارت از اوراق و مدارکی است به ضرورت خدمات پزشکی و پیراپزشکی داده شده به بیمار در یک مرکز بهداشتی و درمانی تهیه و برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد

  • پرتاب شاتل فضایی اندور برای مأموریت نخست

۲۵ سال پیش در چنین روزی شاتل فضایی "اندور"، یکی از آخرین شاتل‌های فعال آمریکا اولین پرواز خود به فضا را آغاز کرد.فضاپیمای "اِندِور" ( Space Shuttle Endeavour) نام یکی از ۳ فضاپیمای باقی‌مانده در ناوگان شاتل ناسا است که از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۱ ماموریت‌های ارسال فضانوردان و قطعات فنی به ایستگاه بین‌المللی فضایی را به عهده داشت.

  • تولد سیدنی آلتمن

سیدنی آلتمن متولد7مه  1939 در آمریکا ست. وی زیست شناس مولکولی، که در حال حاضر استاد شیمی در دانشگاه ییل است. در سال ۱۹۸۹ او به همراه توماس چک «برای کشف خصوصیات RNA، ریبوزیم»موفق به کسب جایزه نوبل در شیمی شد.  یکی از دانشجویان وی در مقطع فوق دکتری، رضا امینی بودند که مقاله های مشترک سیدنی التمن ارائه داده بودند و سمت استادی بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی ایران را به عهده داشتند

  • درگذشت مهرداد اوستا

محمدرضا رحماني مشهور به مهرداد اوستا – فرزند محمدصادق از شعراي نامي معاصر – در سال 1306 ش در بروجرد متولد شد و تحصيلات مقدماتي را در زادگاه خود به پايان برد. وي پس از اخذ ليسانس فلسفه به سمت دبيري، به تدريس پرداخت. استاد مهرداد اوستا، مبارزات سياسي خود را سال‏ها پيش از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران آغاز كرد. اَوِستا اشعاري زيبا درباره انقلاب اسلامي و همچنين رثاي حضرت امام سروده است مهرداد اوستا سرانجام در 17 ارديبهشت 1370 در 63 سالگي جان به جان آفرين تسليم كرد و رخ در نقاب خاك كشيد.

  • درگذشت آلن مک لئود کورماک

آلن مک لئود کورماک 23فوریه 1924در ژوهانسبورگ افریقای جنوبی به دنیا آمد.وی فیزیکدان آفریقای جنوبی -امریکایی در سال 1979به همراه گادفری هونسفیلد برای تحقیقات در حوزه توسعه سیستم های نوین سی تی اسکن جایزه نوبل پزشکی -فیزیولوژی ازآن خود کرد. وی در 7می 1998درگذشت.

  • درگذشت ویلارد بویل

۶ سال پیش در چنین روزی (۷ می سال ۲۰۱۱ میلادی)، ویلارد بویل، فیزیکدان سرشناس کانادایی آمریکایی دیده از جهان فروبست.ویلارد استرلینگ بویل در تاریخ ۱۹ آگوست سال ۱۹۲۴ میلادی متولد شد. پدر ویلارد پزشک بود و خانواده‌اش به خاطر شغل وی به شهر کبک در کانادا نقل مکان کردند. تا سن چهارده سالگی تحصیلات ویلارد زیر نظر مادر و در خانه آن‌ها پیگیری شد سپس با قبولی در امتحانات ورودی، ویلارد وارد کالج  لووِر کانادا شد که در واقع یک دبیرستان خصوصی بود. او بعد از پایان دوره دبیرستان وارد دانشگاه مک گیل شد؛ اما تحصیلاتش در سال ۱۹۴۳ و به‌واسطه جنگ جهانی دوم با وقفه مواجه شد و ویلارد به خدمت نیروی دریایی کانادا درآمد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا