لزوم اتحاد بین مرم و دولت برای احیای محیط زیست

تخریب‌ها، بی مهری‌ها و سودجویی‌های روزافزون عرصه‌های زیست محیطی در کنار تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آبی، آلودگی‌های زیستی و برهم خوردن تعادل اکوسیستم‌های طبیعی در عصر حاضر محیط زیست و طبیعت را در سرتاسر جهان با چالش اساسی مواجه کرده است.

با توجه به نقش انسان در طبیعت، آشتی دادن اصولی و تکیه ‌بر مشارکت‌های مردمی به ‌ویژه جوامع محلی، تقویت نهادهای مردم نهاد، تعامل بین بخشی و فرهنگ‌سازی از سوی رسانه‌ها از جمله مهمترین راهکارها و کارکردهای مناسب در جهت حفظ و صیانت از محیط زیست به نظر می رسد.

از این رو، نقش آفرینی رسانه‌های جمعی و حتی شبکه‌های اجتماعی و تشکل‌های مردم نهاد در آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و تحریک پذیری جامعه در راستای تخریب حوزه‌های زیست محیطی بر ادامه همکاری‌ها و ارائه راهکارهای مناسب از سوی آنها گام مهمی در به کارگیری شهروندان در برخورد با بحران های زیست محیطی است.

سازمان محیط زیست برای حفاظت از مواهب خدادادی کشورمان و انتقال آن به نسل های آینده باید همکاری نزدیکی با گروه های مردمی داشته باشد. چراکه تجربه های موفق در حوزه محیط زیست نشان داده است که بخش زیادی از تلاش های صورت گرفته مرهون همراهی مردم علاقه مند به عرصه های طبیعی است.

پیرو این موضوع به تازگی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در رابطه با نقش مردم در حفاظت از محیط زیست گفت: همراهی مردم عامل حفاظت محیط‌ زیست است و یکی از اصول توسعه پایدار نظم اجتماعی است. باید دقت شود که توسعه در مقابل مردم قرار نگیرد.

دکتر عیسی کلانتری توسعه نیافتن برخی از نقاط کشور را به عنوان یک فرصت تلقی کرد و افزود: چرا که توسعه ناپایدار زیان های بسیار جبران‌ناپذیری در برخی از نقاط کشور به بار آورده است. لازمه تحقق توسعه پایدار به کارگیری ظرفیت های متنوع و متعدد انسانی، علمی و طبیعی است تا با همدلی و همکاری بین بخشی شاهد توسعه همه جانبه در کشور باشیم.

پیش از آن نیز، رییس‌جمهوری با اشاره به نقش شهروندان و تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست با بیان اینکه امروزه عموم مردم به این سطح از آگاهی رسیده‌اند که مسائل زیست محیطی در زندگی روزمره آنها نقش دارد، گفته بود: دولت اقدامات جدی را برای حل و فصل معضلات زیست محیطی آغاز کرده است.

واضح و مبرهن است که بدون همکاری مردم در هیچ کجای دنیا کاری صورت نمی‌گیرد و کشوری ترقی و پیشرفت نمی‌کند. این گونه نمی‌شود که همواره مردم فقط نظاره‌گر فعالیت های دولت باشند. مردم در حفظ و پاکی محیط زیست نقش عمده‌ای دارند و بدون همکاری مردم نمی‌توان یک محیط زیست خوب داشت. ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که تمام مسوولیت‌ها و وظایف بر دوش دولت باشد و ما به راحتی بگوییم که این وظیفه دولت و یا ارگان‌های مربوطه است. پس توجه به این نکته ضروری است که متوجه باشیم که اگر هماهنگی و اتحاد بین مرم و دولت نباشد، آسیب و زیان‌های جبران‌ناپذیری بر پیکر یک اجتماع و محیط زیست آن وارد می‌شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا