دانشمندان معاصر، الگویی برای جوانان هستند

رسول دیناروند، عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص)در آیین افتتاحیه پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی در دانشگاه کراچی پاکستان گفت: تنها ملت ­هایی که دانش واقعی را در اختیار دارند، از فناوری بهره می­ برند و در راستای بهبود زندگی بشریت اقدام می­ کنند و رفاه، امنیت و سلامت را از آن خود می ­سازند.  

عضو هیات مدیره بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) افزود: دوران طلایی تمدن اسلامی بر اساس تلاش محققانی بنا شد که بر اساس گفته­ های پیامبر اسلام از دانش برای بهبود زندگی مردم استفاده می­کردند.  

وی اضافه کرد: دستاوردهای این دوره به ظهور دانشمندانی مانند ابن­ بطوطه، ابن ­سینا، ابن ­هیثم، ابوریحان بیرونی، فارابی و حتی دانشمندان زن مسلمان منجر شد.  

دیناروند با اشاره به حضور دانشمندان جهان اسلام الخصوص پروفسور جکی­ یینگ، برگزیده جایزه مصطفی(ص) 2015 در پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، آنها را الگویی برای جوانان مسلمان دانست و گفت: بنیاد مصطفی افتخار دارد ضمن معرفی دانشمندان به جهان، تلاش­ های آنان را نیز به مردم دنیا معرفی کند.  

وی با تاکید بر غیردولتی بودن بنیاد مصطفی اظهار داشت: این بنیاد با رویکردی غیردولتی ایجاد همکاری، هم­افزایی، توسعه دانش جدید را بین کشورهای اسلامی و غیراسلامی دنبال می­کند.  

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: بنیاد مصطفی خود را متعهد به تلاش در زمینه بهبود وضعیت زندگی مردم از راه حمایت از دانشمندان جوان می­داند.  

وی با اشاره به دیگر فعالیت­ های بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص)، برای توسعه شبکه دانشمندان جهان اسلام و جوامع علمی گفت: دستاوردهای علمی از راه تبادل و ارتباطات بین دانشمندان به شکل بهتری در جوامع عرضه می­شوند.  

به گفته دیناروند افزایش آگاهی ­های عمومی در زمینه علم و فناوری، آموزش و ایجاد محیطی مناسب تحقیق در زمینه های اجتماعی، شبکه ­سازی بین دانشمندان مسلمان، شناخت دانشمندان مطرح و ایجاد همکاری­های علمی و فناوری در سطوح بین­ المللی بخشی از اهدافی هستند که نشست استپ و رویداد ایسا بر اساس آن­ها برگزار می­شوند.  

وی با اشاره به نشست­ های قبلی استپ در ایران، مالزی و عمان تاکید کرد: افزایش سطح همکاری و هم افزایی با تاکید بر سطح فناوری بالا در نشست استپ مد نظر است؛ و پنجمین دوره نشست استپ با تاکید بر نقش زنان دانشمند در جهان اسلام برگزار می­شود.  

تشکیل جلسات کمیته زنان بنیاد مصطفی همزمان با پنجمین نشست استپ

عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی تصریح کرد: این بنیاد از توانایی زنان در حوزه ­های مختلف استفاده می­کند؛ همچنین کمیته ­ای در این زمینه تشکیل داده است که نشست­های کمیته زنان در این دوره از استپ برپا خواهد بود.

  دیناروند با اشاره به نشست ­های ایسا نیز یادآور شد: ارتباط بین دانشمندان و صاحبان صنایع از اهمیت زیادی برخوردار است و شامل برنامه­ های مختلفی مانند آزمایشگاه نوآوری، نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت ­های حاضر و نشست­ های کسب و کار با هم می­شود.  

وی با بیان حدیثی از پیامبر اکرم در مورد اهمیت دانش و ضرورت تبادل آن به سخنان خود خاتمه داد و گفت: پیامبر اسلام فرمودند کسی که دانشی دارد ولی آن را به اشتراک نمی­گذارد مانند کسی است که گنجی دارد ولی خرج نمی­کند.  

پنجمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی،  در زیرشاخه­ های بیماری­های واگیر و غیرواگیر در حوزه سلامت با موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان ۸ تا ۱۱ اسفند در دانشگاه کراچی در حال برگزاری است.

  یکی از فعالیت ­های کلیدی پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، تاکید بر نقش دانشمندان زن جهان اسلام در توسعه علم و فناوری و حضور پررنگ آنان در این دوره از نشست استپ خواهد بود. این دوره از نشست استپ، به بررسی چالش­ های جهان اسلام در حوزه سلامت می­پردازد و تازه ­ترین رویکردها و دستاوردهای دارویی برای مواجه با این چالش­ ها در آن بررسی می­شود.

  در حاشیه برگزاری پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، سومین نمایشگاه آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام نیز برپا می­شود و شرکت­ها و سرمایه ­گذاران، همراه مهندسان و دانشمندانی که در تولیدات و خدمات جدید، موفقیت­ هایی را کسب کرده­اند، در این نشست چهار روزه با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

نشست ایسا همزمان با نشست استپ در دانشگاه کراچی ادامه خواهد داشت. نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در کشورهای اسلامی، فرصتی خواهد بود تا دانشمندان کشورهای اسلامی و محققان جهان اسلام با یکدیگر دیدار کرده و دستاوردها و تجربیات موفق خود را برای یکدیگر و همچنین دانشمندان جوان به اشتراک بگذارند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا