نسل کشی دلفین ها در دلفیناریوم

اما واقعا جای این حیوانات در دلفیناریوم است که بیشتر شبیه قتلگاهایی برای این حیوانات و تجارت خانه هایی برای صاحبان شان است.به عقیده بسیاری از فعالان محیط زیست دلفیناریوم‌ها در تمام دنیا سمبل حیوان آزاری است.

دلفين ها پستانداران باهوش و جذاب آب هاي سراسر جهان هستند كه به دليل جذابيت هاي ظاهري و توانايي در ارائه نمايش، قرباني تجارت دلفيناريوم داران مي شوند. دلفين هايي كه به دلفيناريوم هاي دنيا اعزام مي شوند، جذاب ترين افراد يك جمعيت هستند كه ساير اعضاي خانواده شان براي عرضه گوشت به بازار مصرف، سلاخي شده و اين اعضاي كوچك هم وارد تجارت نمايش حيوانات مي شوند تا بقيه عمر خود را در اسارت بگذرانند.

با وجود اینکه سالهاست موج جهاني در مخالفت با شكار دلفين ها ايجاد شده است اما تب ساخت دلفيناريوم در ايران بالا گرفته و ساخت اولین دلفیناریوم در کیش و بعداز آن تبریز و تهران  اتفاق افتاد. اما حالا شهر اهواز هم می خواهد دست به احداث یک دلفیناریوم یا بهتر است بگوییم قتلگاهی دیگر برای حیوانات بزند و این درحالی است که موج انتقادهای بسیاری رابه سوی خود کشانده است.

گفتنی است،اخیرا موضوع احداث دلفیناریوم در شهر اهواز در رسانه ‌ها مطرح شده و آن ‌طور که گفته شد مسئولان این مرکز تفریحی علاوه بر دلفین، درصدد به اختیار گرفتن گونه ‌هایی همچون شیر دریایی، فک و پنگوئن در این دلفیناریوم هستند.

 معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به این اخبار اعلام کرد: با توسعه دلفیناریوم‌ها موافق نیستیم چون بهره‌کشی از حیوانات برای مقاصد تفریحی مجاز نیست.

حمید ظهرابی اظهارداشت: پیش از این نیز موضوع بهره‌کشی از حیوانات در سیرک‌ها مطرح بود که سازمان حفاظت محیط زیست با آن مخالفت کرد، ما معتقدیم می‌توان مراکزی تفریحی را بدون آزار حیوانات و مقید سازی آنها احداث کرد بنابراین با توسعه دلفیناریوم ها موافق نیستم و این موضوع را حتما بررسی و دستور العملی برای جلوگیری از توسعه این مراکز ابلاغ خواهیم کرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگرچه در دلفیناریوم‌ها معمولا از حیواناتی استفاده می‌شود که در اسارت متولد شده‌اند و مستقیما از طبیعت جدا نشده‌اند اما در هر صورت حیوان برای انجام کارهایی که به صورت طبیعی انجام نمی‌دهد، با اعمال فشار‌هایی تحت آموزش قرار می‌گیرد.

وی افزود: اقداماتی که برای مقید سازی و آموزش حیوانات در این مراکز صورت می‌گیرد، مجاز نیست و طبق فتاوای متعدد مراجع عظام تقلید، این‌گونه بهره‌کشی از حیوانات جایز نیست و در مواردی نیز حرام اعلام شده است.

ظهرابی با اشاره به موج مخالفت با احداث دلفیناریوم‌ها در کشورهای مختلف گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های 2009 تا 2018 تعداد 13 دلفیناریوم در 10 کشور جهان به کلی تعطیل شده‌اند که مهمترین دلیل تعطیلی آنها، شرایط ناخوشایند زندگی پستانداران دریایی از جمله نهنگ‌ها و دلفین‌ها در این مراکز و مرگ زودهنگام آنها بوده است.

وی گفت: پستانداران دریایی مانند گونه‌ های مختلف دلفین‌ها، اورکا (نهنگ قاتل) و فک‌ ها معمولا از ضریب هوشی نسبتا بالایی برخوردارند و همین ضریب هوشی بالا باعث می‌شود تا بیشتر از سایر حیوانات رنج اسارت را درک کنند، همین موضوع توسط جانورشناسان باغ ‌وحش مرکزی هند مطالعه شده و دلیل اصلی تعطیلی دلفیناریوم‌ها در این کشور است.

وی گفت: طول عمر دلفین ها در دلفیناریوم های کشور نیز به طور متوسط بسیار پایین تر از متوسط جهانی است که نشان دهنده نامناسب بودن شرایط نگهداری این گونه و نا مناسب بودن اقلیم کشور برای نگهداری این حیوان باهوش است.

ظهرابی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سیاست پیشین خود در مورد مخالف با بهره‌گیری از حیوانات برای تفریح، موافق توسعه دلفیناریوم‌ها نیست و از سرمایه‌گذاران این مراکز دعوت می‌کند تا در مراکز تفریحی دیگری بدون بهره‌گیری از حیوانات سرمایه‌گذاری کنند.

حالا باید پرسید ارگان های متولی چه پاسخی برای این اقدامات دارند و شهرداری وتجار دلفیناریوم ها با چه مجوزهایی بهایی چنین سنگین بردوش طبیعت می گذارند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا