برپایی نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در باغ موزه دفاع مقدس

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، ۴۰ سال فناوری در ایران دستاوردهای قابل‌توجهی داشته و نه تنها ایران را به پای دیگر کشورهای جهان رسانده است، بلکه در برخی مواقع توانسته‌ایم پیشتازی خود را عرضه کنیم. از شیرینی‌های این فناوری می‌توان به دستاوردهای علمی خوراکی با استفاده از شیرین کننده‌های طبیعی و بهبود کیفیت زندگی به وسیله آن‌ها اشاره کرد.

امروزه مردم ایران می‌توانند مواد خوراکی خود از جمله شیرین کننده‌ها، نوشیدنی‌های شیرین و همچنین ژل رویال‌های تقویتی را از ماده‌های تولید شده به وسیله فناوران ایرانی تأمین کنند. این مواد نمونه خارجی ندارد و قابلیت صادرات به کشورهای دیگر را خواهد داشت.

برخی از این نمونه‌ها، از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری چهل ساله انقلاب اسلامی ارائه شده‌اند که در این گزارش به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

شیرین‌کنندگی، ۳۰۰ برابر شکر

شیرین‌کننده طبیعی برگرفته از پودر استویا محصول یکی از این شرکت‌ها است که در پاویون معاونت علمی در نمایشگاه فوق ارائه شده است. این شیرین‌کننده طبیعی ۳۰۰ برابر شکر از شیرین‌کنندگی برخوردار است؛ به عبارتی یک کیلو از این شیرین‌کننده معادل ۳۰۰ کیلوگرم شکر است.

پودر استویا در بدن جذب نمی‌شود و برای افراد دیابتی و کسانی که از رژیم غذایی پیروی می‌کنند، بسیار کمک‌کننده خواهد بود. شیرین‌کننده استویا در تمام مصارفی که احتیاج به شیرین‌کننده دارد مانند نوشابه، نوشیدنی، کیک و غیره کاربرد دارد.

این محصول نمونه خارجی دارد اما کارخانه آن در بین کشورهای منطقه، نخستین بار در ایران احداث می‌شود. بنابراین برای کشور ما ارزآوری ویژه‌ای به همراه خواهد داشت.

شیرین کننده‌های حاصل از گیاه استویا صد در صد طبیعی و مؤثر در درمان بیماری قند خون، کاهش وزن و محافظت از پوست است. استفاده از شیرین‌کننده طبیعی برگرفته از پودر استویا جایگزین شیرین کننده‌های مصنوعی (سرطان‌زا) در مصارف روزانه و صنایع غذایی در سطح دنیا خواهد بود.

نوشابه گیاهی

نخستین نوشابه کاملاً طبیعی محصول دیگری است که در نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری چهل ساله انقلاب اسلامی ارائه می‌شود. این محصول که برای نخستین بار در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) رونمایی شده بود، از عصاره‌های آب لیموترش، قهوه، زنجبیل و روغن علف لیمو ساخته شده است.

در تولید نوشیدنی «مای‌وای» از هیچ مواد نگه‌دارنده و رنگ مصنوعی استفاده‌نشده است. این نوشیدنی تنها از مقدار کمی شکر برخوردار است که پایین‌ترین میزان استانداردی است که می‌توان در چنین نوشیدنی‌ای به‌کار برد.

همچنین این محصول هیچ نمونه داخلی و خارجی ندارد. برخی نمونه‌های خارجی موجود از ترکیبات استفاده‌شده در این نوشیدنی به‌صورت تفکیک شده استفاده کرده‌اند اما با این ترکیبات نمونه دیگری تولید نشده است.

ژل رویال تقویت‌کننده

فرآورده دانش‌بنیان هانی ژل رویال مراحل تحقیق و توسعه خود را در مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده‌های طبیعی دانشگاه علوم پزشکی تهران طی کرده است و برای نخستین بار از سوی یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این مرکز و به عنوان یک محصول طبیعی به بازار عرضه شده است.

پیش‌از این محصولاتی برگرفته از ژل رویال عسل در کشورهای دیگر تولیدشده بود که به کشو. وارد می‌شد. این در حالی‌ست که محصول ژل رویال تقویت‌کننده با عصاره عناب فرآوری شده و پس از دو کارآزمایی بالینی به عنوان یک محصول درمانی ارائه شده است.

این دارو نمونه داخلی و خارجی ندارد و موارد مصرف آن برای کاهش ضعف، خستگی و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی است. افزایش توان جسمی و تعدیل سیستم ایمنی بدن نیز از دیگر خواص منحصربه‌فرد این ژل محسوب می‌شود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دستاوردهای علمی و فناوری چهل ساله انقلاب اسلامی به همت معاونت علمی و کمیته کشوری علم و فناوری ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، در باغ‌موزه دفاع مقدس در معرض دید عموم قرار گرفته است. این نمایشگاه تا ۲۲ بهمن‌ماه سال جاری پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا