امکان درمان سرطان با فلزی که باعث انقراض دایناسورها شد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، یک درمان بالقوه جدید برای سرطان در حال ظهور است که یکی از اجزای اصلی آن از زمان دایناسورها وارد زمین شده است.بله درست خواندید؛ دایناسورها! جز اصلی جدیدترین درمان سرطان یک فلز نادر به نام ایریدیوم است که ۶۶ میلیون سال پیش همراه با یک شهاب‌سنگ که موجب انقراض دایناسورها شد، در خلیج مکزیک فرود آمد.

در حال حاضر این فلز می‌تواند به درمان بیماران مبتلا به سرطان کمک کند. محققان دانشگاه "وارویک" کشف کرده‌اند که وقتی ایریدیم بر روی یک پروتئین خون به نام "آلبومین" سوار می‌شود، می‌تواند به هسته سلول‌های سرطانی حمله کند و آغازگر این حمله فقط نور است.

اساساً این درمان به طور بالقوه با تاباندن نور، سلول‌های سرطانی را به راحتی از بین می‌برد. این نوع درمان‌های مبتنی بر نور بخشی از رشته‌ای به نام "درمان فتودینامیک" هستند.

این نوع درمان نوع خاصی از نور را برای تحریک یک داروی حساس به نور برای تولید یک شکل از اکسیژن که سلول‌های مجاور را می‌کشد، استفاده می‌کند.

در حال حاضر این ترکیبات می‌توانند به صورت انتخابی در معرض نور قرار گیرند و در نتیجه تنها سلول‌های سرطانی را نابود می‌کنند و به اجزای سالم صدمه نمی‌زنند.

این چیزی است که درمان ایریدیوم را حتی مؤثرتر می‌کند. محققان دریافتند که اگر آنها از یک پوشش شیمیایی ویژه استفاده کنند، موفق به اتصال ایریدیوم به آلبومین می‌شوند. سپس پروتئین بسیار روشن به نظر می‌رسد و پیگیری و راهی کردن آن برای کشتن سلول‌های سرطانی تسهیل می‌شود.

"پروفسور پیتر سدلر" از گروه شیمی دانشگاه وارویک گفت: شگفت انگیز است که این پروتئین بزرگ می‌تواند به سلول‌های سرطانی نفوذ کند و ایریدیوم را که می‌تواند سلول‌های سرطانی را بکشد به این سلول‌ها برساند. اگر این فناوری به کلینیک‌های درمانی راه یابد، ممکن است بتواند در برابر سرطان‌های مقاوم و عوارض جانبی شیمی‌درمانی مؤثر باشد.

در واقع تأثیرگذاری این روش نه تنها به دلیل مولکول تشکیل شده حساس به نور با عملکرد بسیار عالی است، بلکه به دلیل کارآمدی آلبومین برای رساندن ایریدیوم به هسته سلول‌های سرطانی است. چه کسی تصور می‌کرد که یک ترکیب باستانی با این قدمت بتواند نجات دهنده باشد؟ حالا می‌بینیم که ایریدیوم به جا مانده از عصر دایناسورها در درمان پیشرفته‌ترین سرطان‌ها به کمک آمده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا