حالب مصنوعی در حال گذراندن مراحل آزمایشی است

به گزارش سیناپرس، لوله باریکی که ادرار را از کلیه‌ ها به مثانه می‌برد میزنای یا حالِب نام دارد. این مجرا از لگنچه منشأ گرفته و به مثانه ختم می‌شود. حالب در افراد بالغ معمولاً میان 25 تا 30 سانتیمتر طول دارد.پژوهشگران مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از حدود 3 سال پیش فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند و در تلاش هستند با ساخت این وسیله خدمت بهتری به بیماران ارائه دهند.

دکتر عباس بصیری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حالب مصنوعی ایرانی هفته پیش به یک سگ پیوند زده شد و منتظر نتایج این اقدام هستیم.
وی اظهار داشت: داربست این طرح از نوع نانو تکنولوژی بوده و برروی این داربست سلول کاشته می شود تا بتوان حالب را در وضعیت عادی و طبیعی تولید کرد.
بصیری اظهار امیدواری کرد که مطالعات حیوانی این کار حداکثر تا سال آینده به اتمام برسد و پس از رفع نقایص احتمالی، آماده بهره گیری آن در انسان خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تولید حالب مصنوعی در منطقه نداشتیم، بیان داشت: این وسیله طوری ساخته شده که سلول های طبیعی حالب در آن رشد کند تا یک حالت طبیعی را به خود گیرد و بیماران با استفاده آن دچار مشکل نشوند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: البته با استفاده از مواد مصنوعی، حالب ساخته شده که این مورد سبب مشکلاتی از جمله ایجاد سنگ و انسداد در افراد می شود.
بصیری به سایر اقدامات این مرکز اشاره کرد و گفت: کیت تشخیص وجود اگزالات در کلیه، یکی از عوامل پیشگیری کننده سنگ کلیه می باشد در حال تهیه است. ترکیبات زمینه ای این کیت آماده شده و امیدواریم تا چند ماه دیگر به بازار عرضه شود. این اختراع به نامه ایران و به صورت پتنت در آمریکا ثبت خواهد شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا