درمان عفونت استخوان با استفاده از ذرات مس

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،عفونت استخوان که معمولا در اثر شکستگی، زخم های عمیق، پوسیدگی شدید دندان و عواملی از این دست ایجاد می شود، در موارد جدی می تواند منجر به نقص عضو و حتی مرگ شود. درمان این نوع عفونت بسیار دشوار است و معمولا مستلزم مصرف مقدار زیادی آنتی بیوتیک به مدت چند هفته، جراحی و خارج کردن استخوان آلوده و گاهی پیوند استخوان است. این در حالی است که احتمال موفقیت روش های درمانی مذکور به 30 درصد می رسد.
اکنون محققان ایمپلنتی را ساختند که علاوه بر درمان عفونت بدون نیاز به آنتی بیوتیک، موجب تسریع رشد استخوان و ترمیم زخم می شود.
این ایمپلنت از ترکیب کلاژن و مواد ترمیم کننده استخوان موسوم به شیشه زیست فعال آغشته به ذرات مس ساخته شده است. این ابزار دارای یک ساختار تاخورده متخلخل است که هم موجب جذب رگ های خونی شده و هم فضای مناسبی را برای تجمع سلول های استخوانی فراهم می کند.
یون های مس موجود در این ایمپلنت باکتری های آلوده کننده را نابود می کنند. در آزمایشات اولیه این ایمپلنت موجب کاهش جمعیت باکتری Staphylococcus aureus به میزان 60 درصد و افزایش رشد استخوان به میزان 3.6 برابر شده است.
به گفته محققان این ایمپلنت جدید امکان توسعه یک راهکار درمانی تک مرحله ای برای عفونت استخوان را بدون نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک ها فراهم می کند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Biomaterials منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا