ولع عطارها در برداشت گیاهان دارویی عامل گسترش بیابان

دکتر ولی الله مظفریان روز سه شنبه درگفت و گو با ایرنا، روش های جمع آوری غیراصولی گیاهان دارویی را معضلی بزرگ دانست و گفت: در سه چهار سال اخیر برداشت بی رویه گیاهان دارویی شدت یافته و به بالاترین حد خود رسیده است.

وی ادامه داد:ولع برخی از عطارها و روستاییان برای برداشت بی رویه و غیراصولی گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود:این روند سبب شده تا برخی از گیاهان دارویی بومی کشور در خطر انقراض قرار گیرند.

وی، افزایش قیمت گیاهان دارویی و تمایل مردم به مصرف آنها را مهمترین عامل جمع آوری غیراصولی توسط برخی از عطارها و روستاییان اعلام کرد وگفت: این اقدام علاوه برخطر انقراض گیاهان دارویی سبب افزایش بیابان ها می شود.

مظفریان تاکیدکرد:برخی از افراد سودجو اقدام به جمع آوری و نگهداری غیراصولی گیاهان دارویی می کنند که این کار سلامت مردم را به خطر می اندازد.

وی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از گیاهان دارویی بومی در حال انقراض در دسترس نیست، بیان کرد: برخی از گیاهان دارویی در خطر انقراض هستند و متولیان باید اقدامات جدی تری را برای مقابله با این کار به عمل آورند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع بر لزوم فرهنگ سازی استفاده اصولی از گیاهان دارویی تاکید کرد و افزود: اهمیت اینگونه گیاهان باید به نحوه مطلوب به مردم بیان شود تا همه در حفاظت از آنها کوشا باشند.

وی به کاشت اصولی و انبوه برخی از گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: برخی از گونه های گیاهی مانند گل محمدی، انواع نعناع و پونه ها، خارمریم و سرخارگل به این شیوه کاشته می شوند تا پس از فراوری مورد استفاده دارویی قرار گیرند.

مظفریان اظهار کرد: شرکت های دارویی فعال با بهره گیری از نیروی متخصص و پس از انجام کارهای تحقیقاتی اقدام به کاشت و برداشت از گیاهان دارویی می کنند تا ضمن استفاده از آنها به محیط زیست هم لطمه ای وارد نشود.

حدود هشت هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که از این تعداد 1400 تا 1800 گونه آن دارای خواص دارویی است.ایران با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی است. 

علیرغم تنوع و قابلیت های کشور، گیاهان دارویی به صورت خام به فروش می رسد که باید اقدامات جدی برای فرآوری گیاهان دارویی در کشور فراهم شود. 

بر اساس یک برآورد 750 هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد حدود 75 هزار گونه دارای خواص دارویی هستند و در حال حاضر 20 هزار گونه آن مورد استفاده پزشکی قرار می گیرند. 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا