حفظ جایگاه چهارم ایران در انتشارات علمی نانو در سال 2018

 پایگاه آمار و اطلاعات استت‌نانو (StatNano) از سال ۲۰۱۰ با استفاده از متدلوژی‌های علمی به استخراج آمار و اطلاعات فناوری نانو و انتشار آن می‌پردازد و مرجع محققان و سیاستگذاران در دنیا به حساب می‌آید. بر اساس گزارش این پایگاه در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۶۶ هزار مقاله‌ مرتبط با فناوری نانو منتشر شده که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بیش از ۷ درصد رشد داشته‌ است. علاوه بر مقالات پژوهشی (articles)، بیش از ۹ هزار مقاله‌ مروری (review) نیز در این سال منتشر شده است که این رقم حدود ۵ درصد از کل انتشارات نانو را شامل می‌شود.

با توجه به تعداد مقالات منتشر شده نسبت به سال ۲۰۱۷ تغییری در رتبه‌ کشورهای برتر در تولید علوم نانو در جهان ایجاد نشده و جمهوری اسلامی ایران جایگاه چهارم خود را که از سال ۲۰۱۷ کسب کرده بود، در این سال نیز حفظ کرد.

ردیفکشورتعداد مقالاتسهم
۱چین۶۵,۵۹۴۳۹.۴۷
۲آمریکا۲۴,۵۱۴۱۴.۷۵
۳هند۱۴,۰۳۶۸.۴۵
۴ایران۹,۶۶۲۵.۸۱
۵کره جنوبی۹,۳۷۲۵.۶۴
۶آلمان۸,۴۴۸۵.۰
۷ژاپن۷,۳۸۱۴.۴۴
۸بریتانیا۵,۶۶۷۳.۴۱
۹فرانسه۵,۴۱۲۳.۲۶
۱۰روسیه۵,۳۰۹۳.۱۹
۱۱اسپانیا۴,۵۱۸۲.۷۲
۱۲ایتالیا۴,۲۲۷۲.۵۴
۱۳استرالیا۴,۱۲۲۲.۴۸
۱۴کانادا۳,۶۰۳۲.۱۷
۱۵عربستان سعودی۳,۱۰۹۱.۸۷
۱۶برزیل۳,۰۷۵۱.۸۵
۱۷تایوان۲,۸۸۵۱.۷۴
۱۸ترکیه۲,۴۹۱۱.۵۰
۱۹لهستان۲,۴۳۸۱.۴۷
۲۰مصر۲,۲۳۵۱.۳۴

بر اساس گزارش پایگاه استت، سهم مقالات نانو از کل انتشارت علمی همانند سال‌های گذشته روند صعودی داشته است. در سال ۲۰۱۸ حدود  ۹.۷درصد از کل انتشارت علمی منتشر شده، مرتبط با فناوری نانو بودند که این رقم، بالاترین مقدار از سال ۲۰۱۴ تا کنون بوده‌است.

رشد مقالات نانو از  کل مقالات دنیا از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸

همچنین ایران، عربستان، چین و هند به ترتیب بیشترین سهم را در انتشار مقالات نانو نسبت به کل مقالات خود (Local share) داشتند. در این شاخص عراق به‌عنوان کشور پنجم قرار گرفته است. گرچه محققان عراقی در سال ۲۰۱۸ تنها ۴۶۳ مقاله مرتبط با فناوری نانو منتشر کردند، اما همین تعداد حدود ۱۷ درصد از کل انتشارات علمی عراق در این سال را شامل می‌شود. 

ردیفکشورسهم به درصد
۱ایران۲۲.۰۳
۲عربستان سعودی۱۸.۸۲
۳چین۱۷.۳۳
۴هند۱۷.۲۴
۶سنگاپور۱۶.۰۲
۷کره جنوبی۱۵.۴۳
۸بلاروس۱۴.۸۰
۹مصر۱۴.۷۷
۱۰مالزی۱۳.۶۲
۱۱ویتنام۱۳.۲۹
۱۲پاکستان۱۲.۳۱
۱۳تایوان۱۲.۰۲
۱۴اکراین۱۱.۸۴
۱۵روسیه۱۱.۳۸

بررسی موضوعی مقالات نانو در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد بیشترین مقالات به ترتیب در رشته‌های شیمی، علوم مواد، فیزیک و علوم مهندسی منتشر شده‌اند. همچنین چهار مجله ACS Applied Materials Interfaces، Applied surface Science، RCS Advances و Nanoscale به ترتیب بیشترین سهم را در انتشار مقالات نانو داشتند. آکادمی علوم چین، دانشگاه آزاد اسلامی ایران، آکادمی علوم روسیه و دانشگاه شینهوا چین هم مراکزی هستند که بیشترین تعداد مقالات نانو را در سال گذشته منتشر کرده‌اند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا