کاهش سرعت هوشمندسازی تهران با موازی کاری

دکتر حسن نجفی سولاری افزود: شهر هوشمند چند مهارت مربوط به فناوری اطلاعات را لازم دارد. نخست اینکه همه اعضای یک شهر هوشمند در ابتدای ورود باید تمامی آموزش های لازم را برای ارائه و دریافت سرویس ها و خدمات هوشمند دیده و مهارت های لازم را کسب کرده باشند وگرنه بی سواد محسوب می شوند.

وی ادامه داد: دیگر اینکه، ساختمان، تاسیسات، تجهیزات، جاده ها و راه ها و… باید همه از ابتدا بر مبنای یک ساختار هوشمند در همه امور ارتباطات و فناوری اطلاعات ساخته شده باشد تا ملزومات شهر هوشمند را بتوان بر روی آن پیاده کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این موضوع که بنابراین یک شهر هوشمند ایده آل  شهری است که همه اجزای آن از ابتدا بر مبنای استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات پایه گذاری شده باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه کلانشهر تهران دارای چنین ویژگی هایی نیست بنابراین دچار تعارض می شویم چراکه، برای رسیدن به تهران هوشمند متحمل هزینه های زیادی خواهیم شد که در نهایت مشخص نیست بتوانیم از آن بهره ببریم.

وی در ادامه صحبت هایش به ارائه راهکار پیرامون این موضوع پرداخته و گفت: من معتقدم نخستین گامی که در رابطه با مقوله هوشمندسازی باید برداشت آمایش سرزمین و تقسیم مسوولیت و در ادامه آن توزیع پایتخت است.

نجفی سولاری عنوان کرد: به عنوان مثال در حوزه فرهنگ و هنر شهر شیراز را انتخاب کنیم و در آنجا یک پایتخت هوشمند فرهنگی ایجاد و همه امور کشور در حوزه فرهنگی را به آنجا بسپاریم و به ترتیب هر شهری که قابلیت دارد به عنوان پایتخت هوشمند یکی از امور کشور انتخاب شود.

وی اظهار کرد: اگر چنین اقدامی به هر دلیلی ممکن نبود پیشنهاد بعدی برای هوشمندسازی شهر تهران مدیریت یکپارچه و واحد شهری مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات است به این معنا که اینگونه نباشد که هر سازمان و نهادی برای خودش سرور و داده های مجزا داشته باشد که هر قدر هم هوشمند باشد نه تنها مشکلی از شهروندان رفع نمی کند بلکه ممکن است از آن سواستفاده های زیادی صورت گیرد.

نجفی سولاری در ادامه صحبت هایش تاکید کرد: بنابراین، باید تمام داده ها در یک شبکه واحد شهری تجمیع شود که این اقدام نیازمند یک اراده ملی است به این معنا که همه افراد و مسوولان از موضع قدرت و سمت های سازمانی خود پایین آمده و یک پنجره واحد هوشمند قابل دسترسی و شفاف مبتنی بر ابرهای داده را در تهران گردآوری کنند.

وی در پایان افزود: در صورتی که دو پیشنهاد قبلی میسر نشد، سومین گام این است که در رابطه با هوشمندسازی شهر تهران موجودی و داشته هایی که تا کنون در رابطه با هوشمندسازی وارد شهر و در آن به کار گرفته شده را بررسی و به مشورت بگذارند تا حداقل، موازی کاری ها و المان های اضافه را در این حوزه کاهش دهند تا دوباره کاری در این راستا انجام نشود و سرعت هوشمندسازی در کلانشهر تهران افزایش پیدا کند.

گفتگو: هانیه حقیقی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا