برای کاهش تنش های چین با آمریکا با استفاده از محققان

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، روزنامه مورنینگ پست هنگ کنگ روز یکشنبه نوشت از این پس محدودیت های چین در زمینه بودجه برای اعزام محققان، اعضای شرکت ها و گروه های تحقیقاتی به آمریکا لغو می شود تا آنها بتوانند مدت زمان بیشتری در آمریکا بمانند و آسانتر به آن کشور سفر کنند.

گزارش حاکی است پکن از طرق مختلف در حال تشویق پژوهشگران است تا به آمریکا سفر کنند و از هر طریق ممکن به کاهش تنش ها با آمریکا مساعدت کنند.
این روزنامه می نویسد راه های ارتباطی زیادی میان آمریکا و چین وجود ندارد و بسیاری از مجاری بسته شده است و اکنون زمان آن است که پکن راه هایی را برای برقراری ارتباط بیشتر با دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا پیدا کند.
'تایو ونجو' از آکادمی علوم اجتماعی چین از اعزام آکادمیسین ها به آمریکا و لغو محدودیت های سفر محققان چینی به آن کشور حمایت کرده و آن را اقدامی سازنده در مناسبات دانسته است.
وی گفت که تا پیش از این محدودیت ها باعث می شد آنها نتوانند راحت به آمریکا بروند و یا نتوانند مدت زیادی در آنجا بمانند اما با لغو این ممنوعیت ها راه برای ارتباطات بیشتر میان دو کشور هموار می شود.
این خبر در شرایطی منتشر می شود که رهبران چین و آمریکا روز گذشته در حاشیه اجلاس سران جی 20 در آرژانتین درباره راه های کاهش تنش ها و پایان جنگ تجاری دو طرف گفت و گو کردند.
«شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین و همتای آمریکایی اش «دونالد ترامپ» در دیداری حساس در آرژانتین توافق کردند تا پس از ماه ها جنگ تجاری، آتش بسی 90 روزه اعلام کنند.
برخلاف این اقدام چین، سفارت آمریکا در پکن بتازگی روادید 10 ساله صادر شده برای شماری از محققان چینی را بدون ارایه توضیحات لغو کرد.
روزنامه چاینا دیلی در این خصوص نوشت: اقدام سفارت آمریکا در چین نشان می دهد که این کشور سختگیری های بیشتری برای شهروندان چینی از جمله پژوهشگران این کشور در نظر گرفته است.
در سال 2014 میلادی دو کشور به توافق رسیدند که آمریکا برای این محققان روادید گردشگری و یا تجاری 10 ساله صادر کند و این نخستین بار است که ویزای صادر شده برای شماری از آنها را لغو می کند.
برخی از محققان که روادید آنها لغو شده است گفتند که به سفارت مراجعه کرده و با مسئولان ذی ربط مذاکراتی داشته اند اما هیچ توضیحی در این خصوص به آنها داده نشده است و از این پس باید برای دریافت هر مورد روادید، مورد مصاحبه قرار گیرند.
بسیاری از محققانی که روادید آنها لغو شده است از کسانی بوده اند که در موسسات و مراکز مطالعاتی آمریکا فعالیت کرده اند این موضوع نشان دهنده تلاش واشنگتن برای محدود کردن حضور آنها در این مراکز است.
'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا می گوید که چین یک رقیب راهبردی برای این کشور است و خواستار آن شده است که دسترسی چینی ها به مراکز علمی و فنی پیشرفته کاهش یابد.
پیش از این برای شماری از دانشجویان چینی که خواستار تحصیل در رشته های هوانوردی، فناوری پیشرفته و رباتیک در آمریکا شده بودند روادید 5 ساله صادر می شد که اکنون به 12 ماه کاهش یافته است.
با این حساب حتی در صورتی که چین محدودیت ها را کاهش دهد ، آمریکا با این موانعی که در نظر گرفته و کاهش زمان روادید صادره ، باعث خواهد شد تا محققان چینی همچنان برای ورود به آن کشور و اقامت طولانی مدت با چالش روبرو باشند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا