کشف یک آنزیم مهارکننده برای پیشگیری از بیماری‌های خودایمنی

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دانشمندان "دانشگاه شفیلد"(University of Sheffield) انگلستان، نوعی مهارکننده کشف کرده‌اند که می‌تواند التهاب ریه را کاهش دهد و راهی برای درمان بیماری‌های خودایمنی باشد.

هدف دانشمندان از این پژوهش، ارائه مهارکننده‌ای برای آنزیم "OGG1" است که در ترمیم DNA آسیب دیده نقش دارد.

این پژوهش نشان می‌دهد که پروتئین "OGG1"، در مشخص کردن التهاب نقش دارد و شاید مهارکننده جدید بتواند از آغاز التهاب پیشگیری کند. شاید این مهارکننده که مکانیسم جدید آن با داروهای ضد التهابی دیگر متفاوت است، بتواند مانع حمله سیستم ایمنی بدن به خودش شود که در شرایطی مانند "گندخونی"(sepsis)، ام‌.اس، بیماری کرون و دیگر اختلالات خودایمن رخ می‌دهد.

التهاب، فرآیندی است که طی آن، گلبول‌های سفید خون، از بدن در مقابل عفونت محافظت می‌کنند اما گاهی اوقات در شرایطی که عفونتی وجود نداشته باشد، سیستم ایمنی واکنش التهابی نشان می‌دهد. در نتیجه، سیستم ایمنی بدن به بافت‌های خود آسیب می‌رساند.

پروفسور "توماس هلدی"(Thomas Helleday)، استاد سرطان‌شناسی و متابولیسم و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: تنظیم نادرست اکسیژن در سلول‌ها، موجب آسیب رسیدن به DNA و واکنش سیستم ایمنی می‌شود. سیستم ایمنی، مکانیسم دفاعی بدن است که با التهاب ناشی از باکتری و ویروس مبارزه می‌کند اما گاهی اوقات ممکن است دچار اشتباه شود و به بدن حمله کند.

وی افزود: شناسایی مهارکننده‌ای که بتواند این واکنش را غیرفعال کند، کشف غیرمنتظره‌ای محسوب می‌شود و ما واقعا از این کشف، هیجان‌زده هستیم. شاید با وجود این مهارکننده، بتوانیم علاوه بر کاهش التهاب موجود در دیگر نواحی بدن، از بروز التهاب کلی نیز پیشگیری کنیم.  

کشف این مهارکننده، روشی در درمان‌های جدید و موثر برای شرایط خطرناکی مانند گندخونی خواهد بود.

این پژوهش، در مجله " Science" به چاپ رسید.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا