تاسیس باشگاه‌های یونسکو در کمیسیون ملی یونسکو تصویب شد

وی افزود: این باشگاه‌ها حلقه واسط بین کرسی‌ها، کمسیون ملی و دولت به شمار آمده و به عنوان بخشی از شبکه جهانی به ترویج علم کمک خواهند کرد.

 حجت الله ایوبی برخی افتخارات علمی این مرز و بوم را سخن «توانا بود هرکه دانا بود» فردوسی در عصر تاریکی مطلق و برتری شوالیه‌ها و نیز تاسیس دانشگاه جندی شاپور، ۵۰۰ الی ۶۰۰ سال قبل از تاسیس دانشگاه سوربون و قرار گرفتن شعار «دانش و هنر برتر از قدرت و شمشیر» بر سر در این دانشگاه نام برد.

 وی تشریح کرد: در این دانشگاه که قدمت آن به ۱۷۵۰ سال پیش می‌رسد، منشور علم پزشکی و اخلاق علم مورد استفاده بوده و کنفرانسی هر سال با موضوع ارائه دستاوردهای پزشکی و با حضور وزیر بهداری ساسانیان برگزار می‌شده و این دستاوردها در قالب یک کتابچه چاپ می‌شده است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ضمن ابراز خرسندی از اینکه سال گذشته تولد هزار و هفتصد و پنجاهمین سال تاسیس این دانشگاه به عنوان رویداد جهانی ثبت شده است به روایت امام علی (ع) «علم سلطانی است که آنهایی که به آن دست پیدا کنند، می‌توانند سلطنت کنند وگرنه باید سلطنت دیگران را بپذیرند» اشاره و اظهار کرد: باید قدرت علمی خود را افزایش داشته و توجه داشته باشیم که در دنیای امروز چنانچه در این مسیر آهسته حرکت کنیم عقب خواهیم ماند.

ایوبی خاطر نشان کرد: با وجود اختلافاتی که بین مردان سیاست وجود دارد درمورد پیشرفت علمی در کشور، اجماع وجود دارد و یونسکو نیز جایگاه علمی ایران را به رسمیت می‌شناسد.

وی فعالیت ۱۶ کرسی یونسکو در کشور در راستای ترویج علم را یادآور شد و افزود: یک ظرفیت خاموش یونسکو در کشور، باشگاه‌ها هستند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به وجود ۲۸۰ باشگاه یونسکو در ژاپن این نهاد را حلقه واسط بین کرسی‌ها، کمیسیون ملی یونسکو و دولت دانست و گفت: باشگاه‌های یونسکو می‌توانند به عنوان بخشی از شبکه جهانی به ترویج علم کمک کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا