حل معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی پس از یک قرن

 برخلاف تصور رایج، این سوراخها توسط باکتری‌ها ایجاد نشده‌اند بلکه تکه‌های کوچک کاه درون شیر، عامل ایجاد آن‌ها در پنیر هستند.

 

محققان مرکز تحقیقات کشاورزی Agroscope دریافتند که سوراخ‌های اسرارآمیز درون این پنیرها، زمانی که شیر مورد استفاده برای تولید پنیر با روش‌های مدرن دوشیده می‌شد، کاهش یافته یا کاملا ناپدید می‌شدند.

 

به گفته محققان، این مسأله از حدود سال 1917 که ویلیام کلارک، دانشمند آمریکایی در مقاله‌ای دلیل ایجاد سوراخ در پنیر سوئیسی را دی‌اکسیدکربن منتشر شده توسط باکتری موجود در شیر خوانده بود، تاکنون به شکل معما باقی مانده بود.

 

به گزارش ایسنا،محققان سوئیسی دریافتند که پنیر سوئیسی در 10-15 سال اخیر از سوراخهای کمتری برخوردار است؛ زیرا بجای سطل‌های شیردوشی، از دستگاههای مهر و موم شده مدرن استفاده می‌شود که از ورود ذرات خارجی به درون مایع جلوگیری می‌کنند.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا