آمار مبتلایان به ایدز در ایران رو به افزایش است

به گزارش سیناپرس، دکتر مینو محرز روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیشترین راه انتقال این بیماری را از طریق تماس جنسی اعلام کرد و گفت: براساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون حدود 37 هزار نفر شناسایی شدند که تخمین زده می شود آمار مبتلایان 2 تا 3 برابر این تعداد باشد.

وی ادامه داد که ما هنوز تعدادی از مبتلایان را شناسایی نکردیم تا بتوانیم خدمات درمانی را در اختیار آنان قرار دهیم و همچنین برخی از افراد از ابتلا بیماری خود اطلاعی ندارند.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: ابتلا به ایدز در ایران یک ' انگ ' محسوب می شود و به همین دلیل برخی از افراد مبتلا به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند که باید با آگاهی بخشی زمینه مراجعه این افراد به کلینیک های درمانی فراهم شود.
وی بیان داشت: کشورهای دنیا با آگاهی بخشی توانستند بیماری ایدز را کنترل کنند و ما هم باید برنامه های مستمر و شفاف در این زمینه داشته باشیم تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.

 بی اثری واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از سرماخوردگی
قائم مقام رئیس هیات مدیره انجمن علمی بیماری های عفونی و گرمسیری ایران با تاکید بر اینکه همه گروه های سنی باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند، گفت:واکسن آنفلوانزا روی ویروس سرماخوردگی اثری ندارد.
دکتر محرز با اشاره به شکایت افرادی که با وجود ترزیق واکسن آنفلوآنزا مبتلا به سرماخوردگی می شوند، اظهار داشت: واکسن آنفلوانزا فقط برای پیشگیری و مقابله با این بیماری استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه خیلی از کشورهای غربی واکسن آنفلوانزا را به صورت مجانی به همه گروه های سنی تزریق می کنند، گفت: ما چون در کشور محدودیت هایی داریم این واکسن در اختیار افراد خاص قرار می گیرد.
آنفلوآنزا بیماری تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزاست. این بیماری معمولا جدی به نظر نمی آید و علایم آن مانند تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد عضلانی و خستگی، اغلب با سرماخوردگی شدید اشتباه گرفته می شود. شایع ترین زمان ابتلا به این بیماری از اکتبر تا ماه مه ( اواسط مهر تا اردیبهشت) است.
ویروس آنفلوآنزا برای فرار از سیستم ایمنی بدن، مدام در حال جهش است. بنابران برای مقابله با آن هر روز به سلاح تازه ای نیاز است. زمانی که ویروس جدید ظاهر می شود، به راحتی افراد را آلوده کرده و پخش می شود.
واکسن آنفلوآنزا یکی از روش های مقابله با ویروس است. پزشکان استفاده از واکسن را در افراد در معرض خطر از جمله افراد بالای 60 سال، کودکان، زنان باردار و بیمارانی با ضعف سیستم ایمنی ضروری می دانند.

ضرورت آموزش نه گفتن به دانش آموزان
محرز گفت: در همه جوامع آسیب های اجتماعی وجود دارد، اما مجموعه های مربوطه باید قدرت ' نه گفتن ' را به دانش آموزان آموزش دهند که در این زمینه وزارت آموزش و پرورش وظیفه اصلی را برعهده دارد.
وی تاکید کرد که وزارت آموزش و پرورش باید زمینه های فرهنگ سازی در این زمینه را فراهم آورد تا دانش آموزان قدرت ' نه گفتن ' به همه آسیب ها از جمله اعتیاد و مسائل جنسی را داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز به نقش صدا و سیما در آگاهی بخشی مردم در مورد آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: صدا و سیما با تهیه سریال ها می تواند مردم را از این آسیب ها آگاه کند اما تاکنون سریال های کمی در زمینه ایدز تهیه شده است.
محرز افزود:این سریال های کم هم توانسته در ارتقای آگاهی مردم، نقش مهمی داشته باشد و باید بیشتر در این زمینه کار شود.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا