بررسی راه‌های گسترش همکاری‌های علمی و فناوری بین ایران و افغانستان

 در این دیدار که در محل وزارت علوم برگزار شد، دکتر غلامی با ابراز خرسندی از ارتباطات و تعاملات سازنده و مطلوب مسئولان ارشد دو کشور، بر استمرار ارتباط دیرینه و تاریخی میان تهران و کابل تأکید و اظهار امیدواری کرد که دستاوردهای مفیدی از همکاری‌های علمی و فرهنگی بین مجموعه دانشگاهی و محققان دو کشور به دست آید.

وی با اشاره به نزدیکی آداب و رسوم مردم ایران و افغانستان در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: زبان مشترک، فرصت مغتنمی ایجاد کرده که برادران و خواهرانی که از کشور دوست و مسلمان در کشورمان زندگی می‌کنند با این زبان مشترک بتوانند در آموزش‌ها به‌خصوص آموزش عالی که پایه توسعه در کشور است، همکاری نزدیکی داشته باشند.
دکتر غلامی افزود: بنا بر تاکید مقام معظم رهبری تمام مهاجران افغانی که ساکن ایران هستند می توانند دردانشگاه های کشور همانند هموطنان خودمان تحصیل کنند که بعضاً رتبه های بالایی هم درآزمون های سراسری کسب کرده اند.البته در اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان منطقه نیز دانشجویان افغانی را بیبشتر بهره مند کرده ایم.

وزیر علوم با بیان اینکه در دانشگاه‌های ایران بر ارتباط با کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه همکاری‌های تحقیقاتی مشترک توصیه شده است، خاطرنشان کرد: لزوم این همکاری‌ها با کشورهای دوست و همسایه دو چندان است.

دکتر غلامی به جایگاه علمی دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی‌های جهانی اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران دارای ظرفیت‌های بالای هستند و این امر می‌تواند فرصت خوبی برای آموزش به دانشجویان و داوطلبان تحصیل افغانی باشد.

وی افزود: آرزوی ما این است که صلح کامل در افغانستان برقرار شود؛ زیرا در سایه صلح و آرامش است که رشد و توسعه اتفاق می افتد.

در ادامه این دیدار، محمد کریم خلیلی، نماینده رئیس جمهور و رئیس شورای عالی صلح افغانستان، با بیان اینکه اشتراکات و وجوهات فرهنگی بسیاری بین دو کشور ایران و افغانستان وجود دارد، اظهار داشت: از نظر فرهنگی و علمی کشور ایران سابقه طولانی‌تری در مقایسه با افغانستان دارد.

وی، امنیت در کشور افغانستان را مهم توصیف کرد و افزود: افغانستان شاهد ۴۰ سال جنگ است و با توجه به چالش‌های موجود در این کشور در بخش پیش برد علم، فناوری و تحقیقات فعالیت‌های بسیاری صورت گرفته است.

محمد کریم خلیلی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در افغانستان دانش آموخته‌ها و استادان خوبی مشغول تدریس هستند که همه آنان تحصیلات خود را در دانشگاه‌های کشور ایران گذرانده‌اند.

وی با بیان اینکه  تمرکز وزارت تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان بر روی امر ارتقای کیفیت است، اظهار امیدواری کرد که این مهم با کمک کشورهای دوست بخصوص ایران که اشتراکات فرهنگی بسیاری با افغانستان دارد، میسر شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت علوم، رئیس شورای عالی صلح افغانستان، همچنین با اعلام راه اندازی بنیاد امام حسین (ع) در افغانستان گفت: از طریق این بنیاد و از راه کسب نذورات شهادت اباعبدالله به دانشجویان بی بضاعت کمک می‌کنیم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا