لنزی که با تغییر رنگ از جذب قطره چشمی خبر می‌دهد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،اگر تاکنون از قطره‌های چشم استفاده کرده باشید، حتما متوجه شده‌اید که مقدار زیادی از دارو توسط یک مکانیزم دفاعی طبیعی در چشم، به شکل اشک از چشم شما بیرون می‌ریزد. بنابر تحقیقات انجام شده، کمتر از پنج درصد از داروهای قطره‌ای چشم، جذب می‌شوند. اکنون محققان دانشگاه‌های "داوی دنگ"(Dawei Deng) و "جنوب‌شرقی"(Southeast) چین لنزهایی ساخته‌اند که فرآیند را بهینه کند و با تغییر رنگ به کاربر اطلاع دهد که دارو جذب شده است.

نمونه اولیه این لنز بی‌رنگ از طریق یک فرآیند شناخته شده به عنوان "نشاندن مولکولی" ساخته شده است که این شامل ایجاد حفره‌های کوچک در یک ماده به اندازه مولکول‌های یک ترکیب خاص است. در این مورد، ماده یک پلیمر بود و ترکیب خاص، "تیمولول"(timolol) بود که یک دارو برای درمان گلوکوم است.

در یک آزمایش که شرایط به شکل مصنوعی شبیه‌سازی شده بود، پس از آن که حفره‌ها با داروی مورد نظر پر شدند، لنز در معرض اشک مصنوعی قرار گرفت. همانطور که تیمولول به تدریج آزاد شد، ساختار حفره‌ها تغییر کرد و موجب شد همانطور که در عکس بالا می‌بینید، قسمت عنبیه لنز به رنگ آبی دربیاید.

این تغییر رنگ برای چشم غیر مسلح قابل مشاهده است و می‌تواند با استفاده از یک طیف سنج فیبر نوری اندازه‌گیری شود.

در حال حاضر امید است که یک روز چنین لنزهای تماسی را بتوان برای داروهای دیگر نیز طراحی شود تا بتوان بیماری‌های مختلف چشمی را درمان کرد.

این تحقیق در یک مقاله در مجله ACS Applied Materials and Interfaces منتشر شده است.

البته دانشمندان دانشگاه "وسترن" کانادا قبلا لنزهایی ابداع کرده بودند که هنگامی که سطح قند خون فرد تغییر می‌کرد، تغییر رنگ می‌داد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا