مرکز توسعه‌ نانوالکترونیک ایران راه‌اندازی شد

 ستاد توسعه فناوری نانو در راستای ایجاد یک مرکز تخصصی-حمایتی فناوری محور در کشور جهت کاهش فاصله بین دانشگاه و صنعت در حوزه‌ نانوالکترونیک اقدام به راه اندازی مرکز توسعه‌ نانوالکترونیک ایران (INEC) کرد. اولویت این مرکز توسعه‌ فناوری منجر به ساخت نمونه‌ اولیه‌ محصولات با رویکرد تجاری‌سازی آنها، ورود به صنعت و خلق ثروت از فناوری است که در نهایت در قالب شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌ نانوالکترونیک متجلی خواهد شد.

حوزه‌های کاری INEC شامل نانوحسگرها و نانوعملگرها، نانو زیست حسگرها، سلول‌های خورشیدی ذخیره‌کننده‌های انرژی، الکترونیک نوری و فوتونیک، اینترنت نانو اشیا، تراهرتز، میکرو و نانو فلوئیدیک، نانو آیونیک، نانو رباتیک، ادوات قدرت و RF، پایش و کاهش آلودگی‌های محیطی است.

بر این اساس شکل‌گیری بستر مناسب توسعه‌ فناوری و محصول، ایجاد فرآیند رصد مداوم فناوری و بازار در پلتفرم‌های فعال در مرکز توسط تیم تحقیق و توسعه‌ مجرب، ایجاد بستر مناسب برای عضویت فناوران منتخب در مرکز و شبکه‌سازی میان اعضا و ارائه‌ بسته‌های حمایتی به اعضای مرکز، ایجاد فرصت مناسب برای استفاده از زیرساخت‌های ایجادشده (Fab) در فرآیند توسعه‌ محصول، ایجاد کانال ارتباط با صنایع به‌صورت مداوم و تقاضامحور یا فرصت محور، ارائه‌ خدمات و مشاوره‌های فنی مهندسی، تجاری‌سازی و ثبت پتنت، برگزاری مسابقات و فراخوان‌های مدون در طول سال و انتشار بسته‌های آموزشی و گزارش‌های صنعتی و تحلیل بازار به‌صورت مدون در طول سال از جمله برنامه‌های INEC به شمار می‌رود.

مرکز توسعه‌ نانو الکترونیک ایران در راستای اجرای رسالت‌های حمایتی خود از پروژه‌ها، طرح‌ها و ایده‌های دارای پتانسیل ورود به بازار اقدام به تأسیس دو بخش خدماتی تخصصی "زیر ساخت و تجهیزات (INECFab)" و "کلینیک فنی و مهندسی INEC" کرده‌ است.

این مرکز در زمان‌های مشخصی از سال اقدام به برگزاری چالش‌های بزرگ (Grand Challenge) در حوزه‌های مختلف فناوری نانو الکترونیک کرده و در طول سال نیز با ارسال فراخوان‌ها و دریافت طرح‌ها، از پروژه‌ها و ایده‌هایی که پتانسیل ورود به بازار و یا فروش پتنت بین‌المللی دارند، حمایت می‌کند.

در اولین گام مسابقه ساخت تیپ میکروسکوپ نیروی اتمی(AFM TIP) با ویژگی‌های فنی مورد نظر در سال گذشته برگزار شد و این افزاره توسط محققان آزمایشگاه نانوالکترونیک دانشکده برق دانشگاه تهران و با حمایت تیم فنی مرکز (تیم نانوالکترونیک ستاد) و با کمک زیرساخت‌های Fabrication موجود در INEC از قبیل انواع سامانه‌های لایه‌نشانی، لیتوگرافی و زدایش به‌صورت کامل در کشور ساخته ‌شد.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا