مقابله با مالاریا با روش اصلاح ژن

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،  تاکنون روش‌های گوناگونی برای مقابله با مالاریا ارائه شده‌اند که از آن میان می‌توان به خلق پشه‌های مقاوم در برابر مالاریا و ساخت لیزرهای کشنده برای از بین بردن این حشرات اشاره کرد.

پژوهشگران امپریال کالج لندن، روش جدید و امیدوارکننده‌ای برای مقابله با مالاریا ارائه داده‌اند. آنها یک روش اصلاح ژنتیکی ابداع کرده‌اند که قدرت تولید مثل را از پشه‌های ماده می‌گیرد.آندریا کریسانتی، استاد دانشگاه امپریال گفت: اگر این روش اصلاح ژنتیکی، موفق به سلب توانایی تولید مثل از پشه‌های ماده شود، به ابزار قدرتمندی برای سرکوب پشه‌های ناقل بیماری‌هایی مانند مالاریا، زیکا و تب زرد تبدیل خواهد شد.

"ژن درایو"، به بخش‌هایی از DNA گفته می‌شود که در کروموزوم‌های یک ارگانیسم گذاشته می‌شوند تا تغییرات خاصی را صورت دهند. در این مورد، شاید ژن درایو بتواند تولید مثل پشه‌ها را متوقف کند.

در آزمایشی که روی گروهی از پشه‌های ناقل مالاریا موسوم به آنوفل گامبیا صورت گرفت، ژن درایو توانست تولید مثل بیشتر را در آنها متوقف کند. این نخستین باری است که دانشمندان موفق شده‌اند در آزمایشگاه، از مهندسی ژنتیک برای متوقف کردن قابلیت تولید مثل ارگانیسم‌های پیچیده استفاده کنند.

کریسانتی ادامه داد: ما پیش‌بینی می‌کنیم که با این فناوری، پاکسازی زمین از مالاریا، حدود 40 سال زمان ببرد. این فناوری، برای استفاده در آینده، بسیار امیدوارکننده است.مقاله این پژوهش، در مجله "Nature Biotechnology" به چاپ رسید.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا