گرمایش زمین موجب افزایش آفات و حشرات می‌شود

پژوهشگران نسبت به یکی از جنبه‌های کمتر مطالعه شده گرمایش زمین هشدار دادند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد گرم شدن کره زمین موجب افزایش تعداد حشرات شده و درنتیجه میزان محصولات کشاورزی که توسط آفات و حشرات خورده می‌شوند نیز افزایش پیدا می‌کند. پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند این افزایش میزان آفات و آسیب دیدن محصولات کشاورزی در حدود ۲۵ درصد باشد.

به گفته دانشمندان، افزایش دمای هوا موجب می‌شود تا میزان انرژی موردنیاز حشرات بیشتر شده و درنتیجه آن‌ها زادوولد بیشتری کرده و به منابع غذایی بیشتری نیاز خواهند داشت که در این میان مزارع و محصولات کشاورزی، قربانیان اصلی خواهند بود. در این مطالعات همچنین پیش‌بینی‌شده است در آینده‌ای نزدیک شاهد افزایش حشرات خواهیم بود.

به گفته دانشمندان، افزایش دمای هوا موجب می‌شود تا میزان انرژی موردنیاز حشرات بیشتر شده و درنتیجه آن‌ها زادوولد بیشتری کرده و به منابع غذایی بیشتری نیاز خواهند داشت که در این میان مزارع و محصولات کشاورزی، قربانیان اصلی خواهند بود. در این مطالعات همچنین پیش‌بینی‌شده است در آینده‌ای نزدیک شاهد افزایش حشرات خواهیم بود.

ذرت، گندم و برنج را می‌توان اصلی‌ترین محصولات کشاورزی دانست که غذای بیشتر مردم جهان را تأمین می‌کند. متأسفانه هر سه این محصولات در معرض خطر آفات کشاورزی بوده و تأثیرات مخرب گرمایش زمین و بیشتر شدن جمعیت و اشتهای حشرات بر آن‌ها نمود بیشتری خواهد داشت. نتایج یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد که در پی گرمایش زمین، بین ۱۰ تا ۲۵ درصد افزایش میزان آفات در این سه گیاه اصلی را خواهیم داشت و این افزایش آفات و نابودی محصولات کشاورزی با هر درجه میانگین افزایش دما، بیشتر و بیشتر خواهد شد. متأسفانه روند فوق درنهایت منجر به کاهش محصولات کشاورزی شده و خطری جدی برای بشریت به شمار می‌رود.

نتایج تحقیقات پیشین دانشمندان نشان می‌دهد که افزایش دما به‌تنهایی و بدون در نظر گرفتن بحث حشرات بر کاهش میزان تولید محصولات کشاورزی تأثیر داشته و هر یک درجه افزایش دمای هوا منجر به کاهش ۵ درصدی محصولات کشاورزی می‌شود. از سوی دیگر این آسیب در برخی مناطق بسیار بیشتر خواهد بود.

میزان آسیب‌دیدگی محصولات بر اساس نوع آن‌ها و منطقه‌ای که کشور فوق در آن قرار دارد می‌تواند متغیر باشد و برای نمونه برخی از کشورهای اروپایی با آسیب‌دیدگی محصولات گندم خودرو به رو خواهند بود و در قاره امریکا این مشکل بیشتر مرتبط با محصولات ذرت و در شرق آسیا برنج خواهد بود.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Science منتشرشده و در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد.

ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: slashgear

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا