جاشک؛ بزرگ‌ترین گنبد نمکی ایران و خاورمیانه

این منطقه کوهستانی بوده و به علت شرایط خاص توپوگرافی و اقلیمی فاقد هرگونه چشمه های آب شیرین، آبشخور و چاه است و تنها غارهای نمکی و چشمه های نمکی به تعداد فراوان وجود دارد. کوه نمک جاشک در محدوده درویشی رودخانه مند قرار گرفته است.

بخش هایی از گنبد نمکی کاکی که دارای نمک است فاقد هر گونه پوشش گیاهی است اما بیشتر لایه های سازنده آن آهکی است که از میان کوه نمک سربرآورده و از پوشش گیاهی بسیار خوبی برخوردار است و در دامنه های کوه نیز گیاهان مقاوم به شوری مشاهده می شود.

در کل پوشش گیاهی منطقه شامل گون، گیشدار و قیچ است که در فصل زمستان و بهار انواع گیاهان یک ساله سطح زمین را می پوشاند و زیبایی خاصی به آن می بخشد. همچنین در دره هایی که از نمک زارهای نمکی در امان مانده اند، درختچه های کنار و اشک به وفور دیده می شود.

یخچال های نمکی از جمله پدیده های زیبای گنبد نمکی دشتی به شمار می رود و در ناحیه شمال غربی گنبد به وضوح دیده می شود. این یخچال ها که حاصل حرکت ثقلی توده های نمکی در جهت شیب زمین است در حاشیه کناره گنبد تشکیل می شود و به دلیل مشابهت آن با یخچال های یخی به این نام شهرت یافته است.

آبشارهای زیبای نمکی از دیگر ویژگی های گردشگری گنبد نمکی دشتی است که چهره ای بس زیبا و دلنشین را به آن بخشیده است. این آبشارها که در واقع مسیر طبیعی جریان آب گنبد بوده در فصول کم آبی به واسطه تبخیر کامل آب، بلورهای زیبای نمکی ضخیمی در جهت جریان و به ویژه در مسیر آبشارها ایجاد شده و منظره تماشایی آبشار نمکی را ایجاد کرده است. این پدیده نادر در اواسط بهار تا تابستان و پاییز دیده می شوند.

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا