اختاپوس‌ها با پوستشان می‌بینند‍!

 محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتاباربارا دریافته‌اند که این موجودات هشت‌پا علیرغم برخورداری از چشم‌های بزرگ بسیار حساس، می‌توانند نور محیطشان را با استفاده از مولکول‌های درون عصب پوستشان تشخیص دهند.پوست این حیوانات دریایی مملو از پروتئین‌های حساس به نور Opsin است که در چشم نیز وجود دارند. این امر می‌تواند به توضیح قابلیت اختاپوس‌ها برای تغییر سریع رنگ و طرح پوست برای ادغام شدن با محیط اطرافشان کمک کند.

پروتئین‌های حساس به نور، سیگنالهایی را به اندام‌های رنگدانه‌دار در پوست موسوم به chromatophore می‌فرستند که برای تغییر ظاهرشان منبسط و منقبض می‌شوند.در این تحقیق، دانشمندان به بررسی اختاپوس‌های دو خال کالیفرنیایی پرداختند. آن‌ها با تاباندن نور سفید به نمونه پوست این حیوانات دریافتند که chromatophoreها گسترش یافته و تغییر رنگ می‌دادند.

زمانی که نور خاموش می‌شد، این اندام شل شده و پوست به رنگ اولیه خود بازمی‌گشت. محققان همچنین دریافتند که chromatophoreها در زیر نور آبی، سریعتر واکنش نشان می‌دهند.

آن‌ها با استفاده از تحلیل مولکولی کشف کردند که نورون‌های نزدیک به سطح پوست از پروتئین حساس به نور rhodopsin برخوردار هستند که معمولا در چشم وجود دارند.محققان بر این باورند که سیگنالهای واکنش‌دهنده به نور از این عصب‌ها، به تحریک chromatophoreها برای تغییر رنگ می‌پردازند.پیش از این دانشمندان تصور می‌کردند که اختاپوس‌ها از طریق ارسال اطلاعات از چشمها به مغز و سپس به پوستشان می‌توانند خود را با محیط اطرافشان استتار کنند. به گزارش ایسنا، نتایج این تحقیق در مجله Experimental Biology منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا